U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: Weelde - Meer A (speeldag 1 op 06-09-2014)

Eindstand: Weelde 1 - 1 Meer A

 

Verslag Weelde – Meer (6-09-2014)

 

Bewapend met een nieuwe trainer en dito verzorger trokken de reserven A naar Weelde. Op het grote veld van Weelde was het vooral belangrijk dat er een hecht blok op het veld stond.
De eerste minuten van het nieuwe seizoen waren aarzelend, wat dan ook direct leidde tot enkele kansen voor de thuisploeg.  De gevaarlijkste actie van Weelde eindigde met een bal op de dwarsligger. Enkele minuten later kwam de KFC voor de eerste keer dreigen. Tom van der Hoofden zet hoog druk en ontfrutselt de bal bij de laatste blauw-witte verdediger. De weg richting openingstreffer ligt helemaal open maar Tom besluit voorlangs. De volgende dreiging is weer van Meer. Tom Verheyden mag een vrije trap nemen vanop 40 meter en zijn strakke voorzet wordt voor de neus van de doelman doorgekopt door Florian ‘flosch’ Koyen, maar zijn inzet zeilt enkele decimeters naast de winkelhaak. Weelde is enkele malen gevaarlijk via voorzetten vanop beide flanken maar de bal vindt nooit de weg richting doel. De grootste kans van de eerste helft komt er na een halfuur. Na een lang uitgesponnen aanval lijkt geel-zwart de bal kwijt te zijn, maar Art Laurijssen zet zijn inspanning door en zo komt Kenneth van Aelten in balbezit op de flank. Zijn goede voorzet bereikt Tom van der Hoofden die enkel tegen de bal lijkt te moeten blazen om de voorsprong op het bord te zetten. Tot ieders verbazing belandt de bal echter hoog over doel. Dit was meteen ook het laatste wapenfeit van een eerste helft. De tweede helft start met een mooie voorzet op florian die beslist om even een combinatie op te zetten in het 16-meter gebied van Weelde, na enkele mooie tikken komt Kenneth in schietpositie, maar zijn schot is niet gekadreerd. In de tegenstoot verschijnt ineens een Weeldespits oog in oog met doelman Marijn Van Gastel. Met een mooie reflex verijdelt Marijn het eerste tegendoelpunt van het seizoen. Op het uur komen nieuwelingen Bas Van Gompel en Dimitri Koyen naar de kant, nadat ze beiden lieten zien dat ze wel degelijk  hun plaats hebben in dit elftal. Hun vervangers, medenieuwkomers Jimmy Rombouts en Nick Verschueren, krijgen nog een halfuur om te laten zien dat ook zij thuishoren in deze kern. Inmiddels mag Kenneth Van Aelten een corner nemen. Zijn inswinger verrast de doelman, die niet volledig bij de bal kan. Er is echter niemand gevolgd aan de 2e paal om de stilliggende bal binnen te werken. Ook een volgende corner is gevaarlijk, maar ditmaal is het Florian die net naast kopt. Weelde speelt natuurlijk ook nog mee, en na een lange ren wordt een middenvelder van de bal getackled halverwege Meerse helft. De scheidsrechter zag een fout in dit ingrijpen, hoewel we er vrij zeker van zijn dat enkel de bal geraakt werd. De vrije trap wordt maar half weggewerkt en de botsende bal wordt staalhard en onhoudbaar binnen gewerkt. Enkele minuten na deze treffer noteren we een opstootje aan de zijlijn. Na een stevig duel belandt Nick Sprangers bovenop een thuisspeler. Deze weet er niet beter op dan Nick een fikse duw/slag te verkopen. De scheids staat vlakbij, maar hij besluit dat een gele kaart voldoende is, een 2e
twijfelachtige beslissing in het nadeel van de bezoekers. Vanaf minuut 70 begint de grootte van het veld beide ploegen parte te spelen. Invaller Jimmy Rombouts trekt meermaals een spurt van 60 meter om zijn verdedigend werk, en dat van zijn medespelers, op te knappen. Hij mag dan maar een halfuur gespeeld hebben, maar ook zijn tank was op het einde leeg. Een voorbeeld voor elke speler, op welk niveau dan ook. In de 75’ krijgt Meer een vrije trap op de rand van de baklijn. Sam Tilburgs zet zich achter de bal maar zijn inzet is te slap en de doelman kan al bij al makkelijk pareren. De tijd begint nu te dringen, wil de KFC nog een punt uit de brand slepen. Het moment om geheim wapen Dennis Lambregts in de strijd te gooien. De polyvalente verdediger wordt diep in de punt neergeplant in de hoop dat hij nog een doelpunt uit zijn schoenen kan schudden. En zo geschiedde… 5 minuten voor tijd komt Dennis in balbezit enkele meters buiten de baklijn. Zijn schot botst net voor de doelman, en die bots blijkt verraderlijk genoeg om de goalie te verschalken. Niet meteen verwacht, maar daarom zeker niet minder verdient. Het momentum om door te zetten richting overwinning is er nu, maar de tijd is uiteindelijk te beperkt om nog aanspraak te kunnen maken op de driepunter.
Zo sluiten we deze eerste wedstrijd van de competitie af met een verdiend gelijkspel, en kunnen we ons optrekken aan het spelpeil van de nieuwkomers, niet in het minst dat van Nick Sprangers. Deze eerstejaars junior was het anker van een ijzersterk middenveld en hij liet zien zowel voetbaltechnisch als fysiek klaar te zijn om een belangrijke rol te spelen in deze ploeg. Na het verlies van icoon Jonas Van Aperen werd tevens duidelijk dat met Wannes Snoeys een volwaardige vervanger klaarstaat om de verdediging te leiden.
Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd op het programma, tegenstander van dienst is Sint-Lenaarts. Aftrap om 15.00u.

 

Op het wedstrijdblad: Marijn Van Gastel, Tom Verheyden, Wannes Snoeys, Sam Tilburgs, Florian Koyen, Dimitri Koyen, Bas Van Gompel, Nick Sprangers, Tom van der Hoofden, Art Laurijssen, Kenneth Van Aelten, Nick Verschueren, Jimmy Rombouts, Dennis Lambregts, Ken Keustermans