U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: Dosko - Meer A (speeldag 10 op 08-11-2014)

Eindstand: Dosko 0 - 7 Meer A

 

Nadat we de afgelopen 2 weken ‘echte’ derby’s hadden, stond nu ook nog de wedstrijd tegen de buren uit de enclave op het programma.

Dosko had ons de afgelopen jaren op hun veld steeds tot moeilijke wedstrijden gedwongen en ook vandaag leek dat zo te worden. Uit de kern van 22 spelers waren vandaag slechts 11 spelers beschikbaar en zo konden we ook de terugkeer vieren van Jonas Van Aperen. Sinds dit jaar toont hij zijn talenten bij de reserven C van KFC Meer maar vandaag was hij bereid zijn ex-ploeg te depanneren, waarvoor dank!

Tegen Dosko is het altijd de bedoeling snel en hevig te starten om alle motivatie bij de thuisploeg weg te nemen. Voorgaande jaren was dit altijd een probleem maar vandaag mochten we al na 8 minuten een eerste doelpunt noteren. Pieter Vervoort zet zijn man onder druk aan de achterlijn en ontfrutselt deze ook de bal. Hij schijft de bal tot bij Michiel Vermeiren die de bal tussen de benen van de goalie plaatst. Op het kwartier is het Pieter zelf die kan besluiten op doel. Hij wordt door de buitenspelval geloodst maar zijn lobbal verdwijnt naast doel. Het is duidelijk dat Meer het betere van het spel heeft en slechts een enkele keer wordt Marijn aan het werk gezet. Op het halfuur noteren we dan een spijtig incident. Bob Jansen probeert zich meester te maken over de bal, maar in het duel met zijn tegenstander komt hij slecht terecht en maakt zijn knie een rare beweging. Aan zijn kreet te horen is het serieus en hij dient met de brancard van het veld gedragen te worden. Het lijkt erop dat zijn kruisband en meniscus geraakt zijn en een lange onbeschikbaarheid zou wel eens het gevolg kunnen zijn. De bezoekers zijn nu dus gedwongen met 10 verder te spelen, nadat ook Nick Verschueren al tijdens de opwarming was uitgevallen. De blessure leek de KFC echter wel te inspireren om nog een tempo hoger te spelen. Net voor de rust verdubbeld Pieter Vervoort de voorsprong. Michiel Vermeiren mag aanleggen voor een schot na een lange inspanning van Jimmy Rombouts, die vandaag duidelijk extra gemotiveerd was. Het schot wordt in eerste instantie nog gekeerd door de doelman, maar Pieter is goed gevolgd en kan de afvallende bal binnenkoppen.

Na rust zien we een waar doelpuntenfestival. Eerst mag Jimmy Rombouts aanleggen vanop 18 meter. Zijn strak schot vindt een gaatje tussen de paal en de doelman en het staat 0-3. Ook doelman Marijn Van Gastel laat van zich horen. Een van zijn strakke uittrappen valt netjes achter de verdediging en Pieter Vervoort spurt sneller dan zijn tegenstander. Pieter ziet de doelman op hem afstormen en beslist dan maar de bal over hem in doel de liften, technisch zeer mooi uitgevoerd. Ondertussen is ook Dimitri Koyen bezig aan een sterke wedstrijd en hij ziet dat beloont met een doelpunt. Hij snelt over de linkse flank en kan van net binnen de baklijn de bal hoog in doel rammen: 0-5. Opnieuw begint een aanval van de KFC bij Marijn die met een mooie lange bal Pieter bediend. Die haalt de bal wondermooi uit de lucht en schotelt bijna in 1 tijd de bal voor de neus van Michiel, die enkel nog zijn voet tegen de bal moet zetten om de 0-6 op het bord te zetten. Ook Jonas Van Aperen geniet duidelijk van zijn terugkeer en met een 3-voudige (!) een-twee begeeft hij zich plots in het aanvallend compartiment, spijtig genoeg voor hem wordt deze aanval echter wel in de kiem gesmoord. De 0-7 blijft echter niet uit. Absolute uitblinker Pieter Vervoort combineert met Dimitri Koyen en die dribbelt de ganse achterlijn op een hoopje in de 16-meter en kan met zijn dikke teen nog net de bal voorbij de doelman duwen, weeral een klassedoelpunt!

0-7 zou het blijven en zo noteren we een van de ruimere uitzeges van de laatste seizoenen. Vandaag werd er door iedereen uitmuntend gespeeld en het was een plezier om onze jongens vandaag bezig te zien. Hopelijk zijn we nu terug vertrokken en kunnen we een volgende zege behalen volgende week tegen Lentezon. Afspraak om 14.30u in het KFC Meer stadion!

De ploeg: Marijn Van Gastel, Nick Sprangers, Jonas Van Aperen, Stef Schalk, Florian Koyen, Jimmy Rombouts, Michiel Vermeiren, Dimitri Koyen, Bob Jansen, Pieter Vervoort, Sam Tilburgs