U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Meer A - Lentezon (speeldag 11 op 15-11-2014)

Eindstand: Meer A 3 - 2 Lentezon

Met de monsterscore van vorige week indachtig, gingen de reserven A vandaag opzoek naar opnieuw een overwinning. Die was broodnodig om de aansluiting te houden met de top. Tegenstander van dienst waren de zonnetjes uit Beerse.

Omdat de eerste ploeg volgende week een belangrijke thuiswedstrijd speelt, werd van hogerop gekozen om de 2e
ploeg vandaag op het B-veld te laten spelen. Zo zal de grasmat over 8 dagen hopelijk in perfecte staat zijn. De spelers van de reserven waren niet zo opgezet met deze keuze maar dit mocht natuurlijk geen excuus zijn voor een eventuele mindere prestatie.

Lentezon begint duidelijk steviger en geconcentreerder aan de wedstrijd. Een eerste echte doelpoging is ook meteen raak voor de bezoekers. Na simpel balverlies op het middenveld mag een tegenstreven vrij oprukken en de defensie wijkt net iets te lang vooraleer er uitgestapt wordt. De spits trapt vanop de rand van de 16 zeer zuiver in het hoekje. Een snelle achterstand die volgens vele te wijten was aan een gebrek aan concentratie. Het doelpunt schudt de thuisploeg echter duidelijk niet wakker. In de 16’ minuut zien we een gelijkaardig balverlies en wederom kan er centraal voor doel afgewerkt worden. Opnieuw is het schot van goede kwaliteit en opnieuw heeft Marijn van Gastel geen verhaal tegen deze uithaal, een rampstart voor de KFC. Onder leiding van gelegenheidskapitein Tom Verheyden komt de thuisploeg hierna iets beter in de wedstrijd. Nick Vorsselmans, die zijn wederoptreden maakt na een lange afwezigheid, staat echter te vaak op een eiland en wordt maar zelden bereikt. De eerste keer dat hij in stelling wordt gebracht, laat hij meteen ook zien dat zijn Tor-instinkt nog altijd intact is. Na een heerlijke doorsteekpas van Michiel Vermeiren komt Nick oog in oog met de doelman en hij borstelt de bal netjes in de verste hoek. Een mooie binnenkomer voor de ‘nieuweling’ van de ploeg. Niet veel later dreigt de KFC opnieuw. Vanop links zwiert Dimi Koyen de bal voor doel, Nick Vorsselmans komt voor zijn man en kan de lage voorzet deviëren in doel. Het tweede doelpunt voor Nick in deze eerste helft. Ook lentezon heeft nog enkele kansjes maar hun afwerking is veel minder scherp dan in het openingskwartier. Rusten doen we met een 2-2 score die eigenlijk mooi de verhoudingen in het spel weergeven.

De tweede helft is van een goed niveau langs beide kanten. De zompige grasmat laat echter nooit toe dat een aanval tot in de baklijn kan dragen. Er wordt veel met lange ballen gewerkt en de intensiteit van het spel neemt toe. Het is een wonder dat de wedstrijd zonder kaarten zal eindigen na toch wel enkele gemene overtredingen van beide ploegen. Het wordt meer en meer duidelijk dat de ploeg die scoort wel eens met de 3 punten kan gaan lopen. We zijn dan ook zeer blij wanneer we de 3-2 kunnen scoren via Nick Sprangers. Hij staat zoals zeer vaak op de juiste plaats nadat de doelman een bal niet kan klemmen en met een intikker bezorgt hij de thuisploeg een voorsprong. Lentezon moet komen, maar ze hebben problemen om echt te dreigen. Pas in de laatste 10 minuten begint de druk door te wegen en zakt KFC Meer volledig terug om met man en macht een tegendoelpunt te voorkomen. Dit lukt ze ook zonder al te veel moeite en zo behalen ze op karakter een mooie overwinning tegen een ploeg die wat ons betreft onder hun kunnen geklasseerd staan.

Volgende week mogen we op bezoek bij Wortel. Zij eindigden in het verleden stelselmatig onder de KFC in het klassement maar dit jaar spelen ze een dijk van een seizoen. Onder invloed van enkele aanwinsten pronken ze op een 2e plaats in het klassement en dus is het aan ons om te laten zien wat we waard zijn. Aftrap in Wortel om 14.30, allen op post!

De ploeg: Marijn Van Gastel, Jonas Van Aperen, Nick Sprangers, Stef Schalk, Tom Verheyden, Tom Van Der Hoofden, Nick Vorsselmans, Jimmy Rombouts, Michiel Vermeiren, Dimitri Koyen, Pieter Vervoort, Sam Tilburgs