U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: Wortel - Meer A (speeldag 12 op 22-11-2014)

Eindstand: Wortel 1 - 0 Meer A

Op deze voorlaatste speeldag van de heenronde stond een krachtmeting met KVNA Wortel op het programma. KFC Meer was de laatste weken in goede doen en wilde dat vandaag benadrukken tegen de 3e in het klassement.

Na een zeer lange studieronde zien we een eerste Meerse aanval in de 15e minuut. Nick Verschueren stuurt Robin Koyen in het laantje maar die moet te ver uitwijken om gevaarlijk te kunnen afwerken. Wortel heeft het meeste balbezit en Marijn Van Gastel moet zich enkele keren onderscheiden om de 0
op het bord te houden. Geel-zwart zet hier te weinig tegenover en schakelt te snel over naar lange ballen. De aanhoudende druk van de thuisploeg wordt meer en meer onhoudbaar en wanneer Kenneth te laat reageert op een ingespeelde pas, komt Wortel in een gunstige 3 tegen 2 situatie terecht. Een snelle laterale bal lijkt onderschept te kunnen worden door laatste man-ad-interim Stef Schalk maar hij glijdt weg en komt enkele cm te kort om de bal te intercepteren. Hierdoor heeft de Wortelse aanvaller een boulevard voor zich richting doel. De spits ziet een gaatje tussen de benen van Marijn, die de bal nog wel kan afremmen maar niet kan voorkomen dat de bal langzaam in doel rolt. Een 1-0 achterstand in de 40’ minuut die zeker niet onverdiend was. Dit is ook meteen de ruststand.
Na een korte rustpauze is het nu aan Meer om te proberen de wedstrijd in handen te nemen om terug in de wedstrijd te komen. Dit lukt echter niet en het middenveld begint meer en meer de grip op de wedstrijd te verliezen. Het resultaat hiervan is dat het spel zich vooral afspeelt op de helft van de bezoekers en de sporadische kans voor KFC Meer om uit te breken wordt vaak snel in de kiem gesmoord. Het is een klein mirakel dat we de laatste 10 minuten ingaan met slechts 1 doelpunt tegen, vooral te danken aan uitblinker Marijn Van Gastel. In de laatste paar minuten zien we dan toch nog een wat dreiging van Meer. Eerst valt een schot uit de 2e
lijn van Sam Tilburgs boven op de dwarsligger en enkele minuten later kan Kenneth een afvallende bal richting doel knallen, wederom zonder resultaat. Zo staat na 90 minuten een droge 1-0 op het scorebord. Een volledig verdiende overwinning van de thuisploeg die de KFC vandaag niet in hun ritme lieten komen en uiteindelijk aan 1 doelpunt genoeg hadden om de 3 punten thuis te houden.

Geen 3e
overwinning op rij voor onze reserven dus. Volgende week sluiten we de heenronde af op eigen veld tegen het altijd sterke SK Brecht. Aftrap om 14.30u. Supporters op post!

De ploeg: Marijn Van Gastel, Tom Verheyden, Stef Schalk, Tom Van Der Hoofden, Sam Tilburgs, Nick Sprangers, Nick Verschueren, Kenneth Van Aelten, Michiel Vermeiren, Dimitri Koyen, Jimmy Rombouts, Robin Koyen, Pieter Vervoort