U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: Meer A - Brecht A (speeldag 13 op 29-11-2014)

Eindstand: Meer A 2 - 3 Brecht A

 

Op de laatste speeldag van de heenronde stond de klepper tegen SK Brecht op het programma. Zij bekleden de tweede plaats in de rangschikking en kregen nog maar 10 doelpunten te slikken in 12 wedstrijden. Een vette kluif dus voor onze jongens.

 

De KFC recupereerde vandaag heel wat spelers, zowel van de reserven als van de eerste ploeg, en dus moesten er weer moeilijke beslissingen genomen worden door de trainer. Na de negatieve selectieproblemen zijn het nu dus positieve problemen voor de coaching staf.
Brecht neemt de beste start en eist ook de meerderheid van het balbezit op. Meer speelt goed mee in de openingsminuten maar het is Brecht dat het eerst kan dreigen. Een flankspeler kan te makkelijk naar binnen snijden en op doel afwerken. Zijn schot spat uiteen op de paal en de bezoekende kapitein staat op de juiste plaats om de bal cooltjes en met heel wat techniek binnen te vlammen. Vele zouden deze bal hoog over trappen maar deze knal vindt zijn weg wel richting net. Brecht kan doorgaan op dit elan en wanneer Tom Verheyden zijn tegenstander net niet kan afhouden en doelman Marijn Van Gastel net wegglijdt op het moment van zijn interceptie, rolt de bal tergend traag over de doellijn. Net zoals de vorige thuiswedstrijd moet ook nu weer een vroege 0-2 achterstand ongedaan gemaakt worden. In de 25’ zien we Nick Vorsselmans door de buitenspelval glippen en op doel afwerken, de doelman lost maar Dimitri Koyen kan net niet bij de bal om deze binnen te duwen. De KFC kan het evenwicht in de wedstrijd nog wel herstellen maar net voor rust begaat Sam Tilburgs een duidelijke strafschopfout en staat de deur richting 0-3 open. Dit is echter buiten Marijn gerekend, die in de juiste hoek ligt en de bal knap kan afweren. Direct na deze redding luidt het laatste fluitsignaal van de ref en zo kan de KFC bezinnen in de kleedkamer.
Een gretiger KFC ziet in de 48’ een vrije trap van Michiel Vermeiren nog net door de doelman gekeerd worden. Enkele minuten later bevinden we ons opnieuw in het Brechts doelgebied. Een harde trap richting doel raakt onderweg een arm van een verdediger en de zeer strikte scheids zag hier genoeg in om de bal opnieuw op de stip te leggen, een hard verdict. Stef Schalk faalt niet en trap de bal netjes in doel. (1-2, 50’) Stef wil de bal snel terug meenemen richting middenstip maar de doelman had hier andere gedachten over. Stef neemt de bal uit de handen van de doelman, die een lichte armbeweging richting Stef maakt. Niets ontging de ref, die er niet beter op wist dan hiervoor een rode kaart te trekken, volgens sommigen toch een overdreven bestraffing. Ook de bezoekende trainer kon zich maar moeilijk vinden in de beslissingen van de scheids en had dan ook enkele minder fraaie woorden voor diens prestatie. Hij mocht dan ook de rest van de wedstrijd van achter de platen aanschouwen. Onze reserven roken hun kans en een gemeten lange bal van Tom Verheyden kan net niet gecontroleerd worden door Robin Koyen. Een verrassende tegenstoot van Brecht in de 68’ doofde echter dit vuur. Een lange bal bereikt een spits die goed was weggelopen van zijn man en die ook Marijn kan vloeren door de bal door diens benen te spelen. Met deze vergrootte achterstand en nog maar 20 minuten te spelen lieten te veel spelers hun hoofd hangen. Dit zorgde ervoor dat Brecht rustig kon blijven verder spelen en er af en toe zelfs zeer gevaarlijk kon uitkomen. Deze onmacht vertaalde zich zelfs nog in een rode kaart voor Stef Schalk. De gelegenheidsdoelman van Brecht houdt de bal aan de voet om wat tijd te trekken en Stef laat iets te lang zijn voet hangen, waarop een kleine woordenwisseling ontstaat en de jonge ref opnieuw naar zijn achterzak grijpt. Opnieuw een dubieuze beslissing van deze ref die duidelijk heel wat fingerspitzengefühl te kort komt om dit soort wedstrijden degelijk te leiden. Deze rode kaart wakkert het vuur echter terug aan en wanneer Tom Verheyden een perfecte crossbal richting 2e
paal verstuurd is het niet toevallig Nick Sprangers die met het hoofd kan milderen tot 2-3. Na dit doelpunt is er spijtig genoeg te weinig tijd om nogmaals te kunnen scoren en zo sluiten we deze wedstrijd verliezend af. Vandaag verloren we tegen een sterkere tegenstander en wat ons betreft de beste ploeg die we dit jaar al voorgeschoteld kregen. Hoewel we zeker onze kansen kregen en lange tijd met een man extra op het veld stonden, konden we Brecht te weinig in verlegenheid brengen om aanspraak te maken op de 3 punten.
Volgende week beginnen we aan de terugronde met opnieuw een thuiswedstrijd. We spelen dan tegen Weelde, waar we in de heenwedstrijd in het slot nog een puntje uit de brand wisten te slepen.
We zien u graag verschijnen naast de lijnen van het KFC Meer stadion om 14.30, tot dan!
 

De ploeg: Marijn Van Gastel, Tom Verheyden, Nick Vorsselmans, Tom Van Der Hoofden, Sam Tilburgs, Wannes Snoeys, Niels Aerts, Robin Koyen, Kenneth Van Aelten, Michiel Vermeiren, Jimmy Rombouts, Stef Schalk, Nick Verschueren, Dimitri Koyen, Nick Sprangers