U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: Meer A - Sint Lenaarts A (speeldag 2 op 13-09-2014)

Eindstand: Meer A 3 - 0 Sint Lenaarts A

 

Een biljardvlakke grasmat en een deugddoend nazomerzonnetje waren het toneel voor de eerste thuiswedstrijd van de reserven A van de KFC. Tegenstander was Sint-Lenaarts, een ploeg die net als Meer 1 punt puurde uit zijn eerste wedstrijd.

 

De wedstrijd was nog maar goed 3 minuten bezig wanneer laatsteman-ad-interim Art Laurijssen een steekbal naar de ingeschoven Jef Adriaensen verstuurd. Adri geeft de bal strak voor, waardoor de bezoekende doelman de bal moet lossen maar er was geen enkele thuisspeler gevolgd om de bal binnen te tikken. In de 10e minuut noteren we de eerste van een hele resem corners voor de thuisploeg. Kenneth van Aelten geeft de bal kort aan Tom Verheyden en via een 1-2tje komt de bal terug bij Kenneth die op goal besluit. Zijn inswinger wijkt echter net genoeg af om naast het doelkader te belanden.
Net voor het kwartier noteren we wederom een snelle aanval over de linkerkant. Adri stuurt Florian Koyen diep, die ziet echter geen gevolgde medespeler en moet dus zelf op doel besluiten. Een goed gepositioneerde uitdoelman heeft echter weinig problemen met de inzet van Florian. Hetzelfde duo is een tweetal minuten weer gevaarlijk. Een nieuwe perfect uitgemeten dieptepas van Jef komt aan op de flank bij Flos. Deze keer kiest die voor een voorzet en nog voor er een geel-zwart hemd de bal kan beroeren helpt de tegenstander de KFC een handje door de bal zelf binnen te schuiven. Een own-doelpunt waarvoor de volledige linkerflank krediet verdient. Ondertussen zien we nauwelijks dreiging van Sint-Lenaarts. Af en toe lijken ze aan te dringen, maar de uitstekend spelende achterlijn heeft geen moeite om enig gevaar te bezweren. Op het halfuur zien we de elfendertigste aanval vanop links. Ditmaal is het Nick Sprangers die zijn hoofd tegen de bal kan zetten maar de bal zeilt voorlangs.
Net voor het rustsignaal krijgt Tom van der Hoofden een reuzekans om zijn eerste van het seizoen binnen te prikken. Na een aanval vanop rechts heeft hij te lang nodig om de bal te controleren en in open doel te schieten. Een verdediger kan uiteindelijk Tom zijn schot afweren op de doellijn en de rebound wordt vanuit buitenspelpositie binnengetikt door Nick Sprangers. Gelegenheidsscheidsrechter Pieter Vervoort is bij de les en hij keurt terecht dit ongeldig doelpunt af.

 


Na een welverdiende verfrissing is het ditmaal Sint-Lenaarts dat eerst dreigt. Een lange bal wordt buiten de baklijn onderschept door Marijn van Gastel maar de bal vliegt tegen een aanvaller en gaat loodrecht in de lucht. Marijn is echter alert en zit als eerste op de vrije bal. In de 52’ ziet Art zijn kans schoon om mee op te rukken. Via enkele kaatsen en slimme loopacties komt Art tot op de achterlijn van de tegenstander maar zijn voorzet/schot belandt in het zijnet. Enkele minuten later mag de KFC zijn 9e corner van de wedstrijd nemen. Kenneth brengt de bal scherp voor doel en het enige wat de keeper nog kan doen is de bal in eigen doel ranselen. Deze goal schrijven we echter op naam van Kenneth omdat het wel degelijk zijn bedoeling was om de bal daar te droppen.
Direct na de aftrap komt geel-zwart terug in balbezit via Nick Sprangers. Die levert de bal in bij Michiel Vermeiren die Jimmy Rombouts diep ziet spurten. De afgemeten pas komt mooi in de loop van Jimmy die de bal uiteindelijk in het zijnet deponeert. Sint-Lenaarts lijkt geslagen maar ze komen er soms ook gevaarlijk uit. De grootste kans noteren we na een afstandsschot dat Marijn net vanonder de deklat kan halen. Ook een volgende schot is gevaarlijk, maar belandt in het zijnet.
Met nog een kwartier op de klok vindt de thuisploeg het tijd voor de genadestoot. Michiel komt in balbezit net voor de thuis-dugout en trapt een zondagsschot richting doel. Tot iedereens verbazing valt de gekrulde bal netjes in de verste bovenhoek en de 3-0 is een feit. De veer is nu helemaal gebroken bij de bezoekers en het blok gaat er een beetje af bij de thuisploeg. De wedstrijd kabbelt ondertussen gezapig door naar het einde, met nog 1 reuzekans voor geel-groen. Na een lange bal ziet een bezoekende spits een open boulevard voor zich richting doel. Hij lijkt af te stormen op Marijn, maar dat was zonder Tom van Der Hoofden gerekend. Een tackle op de bal verhindert een schot richting doel en verzekert de KFC van zijn eerste ‘clean sheat’. In de absolute slotfase zien we nog een kopbal van Nick Sprangers op de paal belanden, nog geen eerste treffer bij de reserven voor hem dus.
Zo kunnen de reserven na 2 wedstrijden terugblikken op een verdiende 4/6. De volgende wedstrijd is deze op het veld van Poppel. Aftrap om 15.00uur. Voor de geïnteresseerden geven we ook nog mee dat ook de Junioren van KFC Meer op het veld van Poppel spelen deze zaterdag, en dat wel om 12.30u.

 

 

 

De ploeg: Marijn Van Gastel, Jef Adriaensen, Art Laurijssen, Tom Verheyden, Sam Tilburgs, Nick Sprangers, Tom van Der Hoofden, Kenneth Van Aelten, Nick Verschueren, Dennis Lambregts, Michiel Vermeiren, Florian Koyen, Dimitri Koyen, Jimmy Rombouts, Bob Jansen