U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Poppel - Meer A (speeldag 3 op 20-09-2014)

Eindstand: Poppel 1 - 0 Meer A

Voor de derde partij van de reserven van Meer moesten we in Poppel zijn. Net voor onze wedstrijd op gang werd gefloten, hadden de Juniors van geel-zwart al laten zien hoe het moet. Zij wonnen hun match met 0-1, hoewel ze een groot deel van de tweede helft met 10 man speelden. Nu was het aan de reserven om hun voorbeeld te volgen.

Het openingskwartier is volledig voor de thuisploeg. Al in de eerste minuut kunnen ze een eerste schot op goal afleveren, maar de gelobde bal belandt over het doel. Tot echt grote kansen komt Poppel misschien niet, maar ze blijven wel het meest in balbezit. Het eerste gevaar van de bezoekers komt er na slecht uitverdedigen bij de tegenstander na druk van een heroptredende Pieter Vervoort, Michiel wilt zijn kunststukje van vorige week overdoen maar de bal belandt naast doel. Ondertussen blijven de onzuiverheden zich bij Meer opstapelen, wat leidt tot heel wat frustraties op het veld. In de 17’ kan Poppel de steriele druk toch omzetten in een doelpunt. Na bijzonder veel fysiek contact in de grote rechthoek komt de bal voor een Poppelse voet te liggen. Het gekraakte schot vanop de baklijn hobbelt door een bos van benen en Marijn kan er net zijn hand niet volledig tegen zetten en zo belandt de bal, tergend traag en via de paal, in doel. Een op dat moment terechte voorsprong voor de tegenstander. Na de tegengoal wordt het spelpeil duidelijk opgekrikt aan bezoekende kant en steeds vaker kan de voorlinie bereikt worden. Echte kansen vallen er niet meer te noteren in de eerste helft, buiten een gemeten dieptebal van Pieter die Kenneth kan meenemen richting doel. Hij komt naar binnen en vuurt een kanonskogel af maar deze schicht strand op de bovenkant van de dwarsligger. Zo rusten we met een al bij al verdiende voorsprong voor Poppel.

De tweede helft zou een slaapverwekkende affaire worden. Over de ganse 45 minuten zijn er nauwelijks kansen, enkele afstandsschoten kunnen beide doelmannen echter niet verontrusten. Naar het einde van de wedstrijd komt de KFC noodgedwongen toch iets meer opzetten. Er wordt beter gevoetbald en daarbovenop krijgt geel-zwart in de laatste 10 minuten nog enkele mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Eerst zien we een goede voorzet vanop rechts die Nick Sprangers bereikt aan de tweede paal. Moederziel alleen trapt hij de bal over een quasi lege goal, een scenario dat deze ploeg niet onbekend is. Ook supersub

Dennis Lambregts krijgt nog een mogelijkheid om tot een schot te komen, maar na het passeren van enkele verdedigers is zijn schot niet dreigend genoeg om de doelman te verontrusten.
Meer valt er in deze wedstrijd niet te beleven en zo verliest KFC Meer een eerste maal dit seizoen, niet geheel onverdiend.

Na deze allerminst spectaculaire wedstrijd keren we dus huiswaarts met 0 punten. Volgende week ontvangen we KFC Westmalle, die met 9/9 mooi aan de kop van het klassement pronken. Hopelijk kunnen we ze volgende week een eerste maal met de smaak van de nederlaag doen kennis maken. Aftrap om 15.00

De ploeg: Marijn Van Gastel, Nick Sprangers, Sam Tilburgs, Stef Schalk, Tom Verheyden, Dimitri Koyen, Ken Keustermans, Bas Van Gompel, Art Laurijssen, Michiel Vermeiren, Kenneth Van Aelten, Gregory Carrasquet, Pieter Vervoort, Dennis Lambregts, Nick Verschueren