U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Sint Jozef - Meer A (speeldag 5 op 04-10-2014)

Eindstand: Sint Jozef 2 - 3 Meer A

Nadat we vorige week tegen de leider wisten te winnen, kregen we deze week opnieuw dezelfde taak voorgeschoteld. Na het puntenverlies van Westmalle vorige week stond nu Sint-Jozef op positie 1 in het klassement. Het eerste weekend van oktober is traditiegetrouw het kermisweekend in Meer en dus zou een overwinning vandaag extra zoet smaken.

De wedstrijd begon zeer evenwichtig en al snel werd het duidelijk dat Sint-Jozef met een reden bovenaan in het klassement stond. De KFC moest echter niet veel onderdoen voor hun tegenstander en met fris en assertief voetbal stonden ze zeker hun mannetje in de openingsfase. Echte kansen dwingt geen enkele ploeg af maar het is zeker wel een onderhoudende wedstrijd. Na een halfuur lijkt Sint-Jozef iets beter het tempo te kunnen aanhouden en dit zien ze dan ook verzilverd worden in een doelpunt. Na een licht gefloten vrije trap wordt de bal in het pak gesmeten en komt voor een blauw-witte voet te liggen. Er wordt niet getwijfeld en zo is de 1-0 een feit. Voor de rest stond er niets meer in ons notitieboekje en zo stond het bij de rust dus 1-0.

De tweede helft start met beduidend minder mooi voetbal. Er wordt gezocht naar openingen maar beide ploegen verdedigen zeer secuur. Een eerste bal binnen de palen is dan ook meteen doelpunt en spijtig genoeg is het weer van blauw-witte makelij. Een afgemeten voorzet vanop de rechterflank bereikt een inlopende spits, die met een zeer strakke en goed gerichte kopbal de voorsprong van de thuisploeg verdubbeld. Een 2-0 voorsprong ophalen op het veld van de klassementsleider lijkt een onmogelijke opdracht maar er zat niets anders op voor Meer. We moeten echter zeer lang wachten tot de goal gevonden wordt. Met nog een 20-tal minuten te spelen komt de bal ietwat knullig tot bij Nick Sprangers die van kortbij de aansluitingstreffer kan binnen trappen. Onder impuls van een sterk ingevallen Bob Jansen zien we dat Sint-jozef toch lichtjes begint te twijfelen, en met reden zo bleek. 10 minuten voor tijd zien we een zeer mooie actie op rechts die uiteindelijk wordt afgewerkt door Dimitri Koyen. Een op dat moment verdiende gelijkmaker maar de bezoekers voelden dat ze aanspraak konden maken om nog meer. De druk bleef aanhouden en enkele minuten na de gelijkmaker zet Bob Jansen een nieuwe rush in op links, hij bereikt de achterlijn en zwiept de bal voor doel waar Michiel Vermeiren voor zijn man is gekomen en de bal kan deviëren in doel. Zeer knappe actie op links en een nog betere voorzet met sublieme afwerking, het totaalpakket dus! Volledig uit hun lood geslagen door deze verrassende omwenteling probeert de thuisploeg in het absolute slot nog een puntje uit de brand te slepen, en bijna slaagden ze daar nog in ook. Een vrije trap vanop 20 meter schuift onder de muur maar een uiterst knappe redding van Marijn Van Gastel verzekert de KFC van de 3 punten.

Zo wint KFC Meer voor de 2
e week op rij tegen een ploeg die op kop staat in de klassering, en bewijzen ze ineens dat ook zij aanspraak kunnen maken op een goede klassering. Volgende week krijgen we (hopelijk)  het bezoek van de buren van Sint-Jozef, de Leeuwen uit Rijkevorsel. Door meermaals
forfait te moeten geven hebben zij nu de rode lantaarn in handen. Aftrap in het KFC Meer Stadion om 15.00, met aansluitend de wedstrijd van de eerste ploeg tegen KFC Pulle! Allen op post voor een hopelijk leuke middag/avond!

De ploeg: Marijn Van Gastel, Nick Sprangers, Sam Tilburgs, Stef Schalk, Tom Verheyden, Dimitri Koyen, Glenn Verpoorten, Art Laurijssen, Michiel Vermeiren, Kenneth Van Aelten, Nick Verschueren, Pieter Vervoort, Wannes Snoeys, Florian Koyen, Bob Jansen