U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: Meer A - Zw. Leeuw A (speeldag 6 op 11-10-2014)

Eindstand: Meer A 6 - 0 Zw. Leeuw A

Nadat we de vorige 2 weken telkens tegen de leider hadden gespeeld, stond er vandaag een iets minder sterke tegenstander op het programma. Dat was althans op papier zo want er werd vandaag partij gegeven aan de rode lantaarn: Zwarte Leeuw. Door onder meer enkele forfaits in voorgaande wedstrijden is deze ploeg (vorig jaar uitkomend in een b-reeks) dit jaar nog niet aan winnen toegekomen en de thuisploeg wilde dat graag zo houden.

Het was kwestie van de tegenstander vanaf het eerste fluitsignaal bij de keel te grijpen en elke hoop die ze hadden op een goed resultaat weg te nemen. Art Laurijssen had deze tactiek goed begrepen en opende in de 5
e  minuut al de score. Hij neemt de bal aan op links, komt naar binnen en trapt met zijn rechter de bal zeer zuiver in de verste hoek.  Een droomstart die tegen dit soort ploegen altijd welkom is. Art lag tevens aan de basis voor het volgende doelpunt van Meer. Zijn schot wordt eerst nog gepareerd door de doelman maar in de rebound heeft die geen verhaal voor de binnentikker van Pieter Vervoort. 2-0 na goed 10 minuten en een rustig namiddagje in het vooruitzicht voor de KFC.
Nadat geel-zwart al enkele malen de kwaliteit van de netten had getest, was het nu tijd om te kijken of het doelkader ook nog in goede staat was. Een voorzet van Tom Verheyden valt tot zijn eigen verbazing op de lat en ook enkele minuten later wordt het doelhout geviseerd. Op het halfuur zien we nog eens een doelpunt. Een afvallende bal komt in de voeten van Michiel Vermeiren terecht die via een leeuwenrug de 3-0 op het bord zet. Nog voor de rust maakt de KFC er zelfs 4-0 van. Florian Koyen is de uitverkorene op een vrije trap richting doel te geven. Zijn matige trap vindt echter een gaatje en zo pikt ook Florian zijn goaltje mee.

De tweede helft start met 4 wissels aan Meerse kant zodat iedereen wat wedstrijd ritme op kan doen, wat zeker nodig is wanneer je over een kern van reserven beschikt die 20 man sterk is. Op deze manier mag Bob Jansen een keer de aanvoerdersband omdoen, iets waar hij duidelijk zeer gelukkig mee was. De tweede helft was eigenlijk een maat voor niets. KFC was duidelijk veel sterker dan hun tegenstander, die overigens niet al te veel goesting meer leken te hebben om te voetballen.
  Ook voor Meer moest duidelijk niets meer, ze waren tevreden met de overwinning en zagen dan ook geen reden om het gaspedaal volledig in te drukken. Tot in de 75’ viel er dan ook weinig te beleven. Dan vond Nick Sprangers dat het tijd was om ook het doelhout aan deze kant te controleren. Zijn buffelstoot  na een voorzet van Tom sterft op de lat. 5’ later laat Michiel Vermeiren zien hoe het moet. Een corner bereikt hem ter hoogte van de 2e
paal en hij springt hoger dan 3 directe tegenstanders. De bal verdwijnt uiteindelijk staalhard in de rechterbovenhoek. Niet alle kansen worden echter afgemaakt. Na een voorzet van Jimmy ziet Pieter vervoort zijn retro net naast gaan en na een corner slaagt Stef Schalk erin om vanop 50cm de bal naast doel te koppen. De uiteindelijke 6-0 score wordt nog op het bord gezet door loopwonder Nick Sprangers. Na een splijtende counter komt Nick alleen voor doel en hij kan simpel de bal naast de niet-uitgekomen doelman leggen.

Zo sluiten we deze wedstrijd tegen de laatste in de klassering af met een 6-0 overwinning. Volgende week staat er een nieuwe tegenstander klaar, namelijk Oostmalle. We hopen onze zegenreeks verder te kunnen zetten en onze mars richting top aan te kunnen houden. Aftrap in Oostmalle om 15.00u, tot dan!

De ploeg: Marijn Van Gastel, Nick Sprangers, Stef Schalk, Tom Verheyden, Kenneth Van Aelten, Ken Keustermans, Dennis Lambregts, Pieter Vervoort, Michiel Vermeiren, Florian Koyen, Jimmy Rombouts, Dimitri Koyen, Glenn Verpoorten, Bob Jansen, Art Laurijssen