U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: Oostmalle A - Meer A (speeldag 7 op 18-10-2014)

Eindstand: Oostmalle A 1 - 1 Meer A

Met een voortreffelijke 9/9 in de afgelopen 3 wedstrijden trokken we vandaag naar Oostmalle, een haalbare kaart werd vooraf gedacht. Onder een azuurblauwe hemel werd de wedstrijd op gang gefloten.

De wedstrijd kwam maar traag op gang. Veel slechte passes, veel verloren duels en weinig overleg leidden tot een belabberd schouwspel in het eerste kwartier. Wanneer we een eerste maal in de 16-meter komen zitten we al in de 17’. Art kan een doorsteekbal van Nick Sprangers net niet voldoende deviëren om gevaarlijk te zijn. Voor de rest is het vooral Oostmalle dat het spelbeeld bepaald. Halverwege de eerste helft komt de KFC iets beter in de wedstrijd maar dat leidt niet direct tot kansen. We zien nog wel een opgerukte Tom Verheyden die vanop rechts naar binnen komt en met zijn linker hoog over trapt. Net voor de rust krijgt geel-zwart tot
  twee maal toe een hoekschop.
De eerste valt op de voet van Pieter Vervoort die zijn volley ziet afwijken in corner. De tweede is ook gevaarlijk maar zeilt aan iedereen voorbij. Zo eindigt de eerste helft met een 0-0 score en was het wel duidelijk dat het geen gemakkelijke opdracht zou worden om de 3 punten mee naar huis te nemen.

Met verse hoop en 2 nieuwe krachten begon de 2
e
helft iets snediger dan de eerste helft. Tom Verheyden blijft vaak mee oprukken en kan enkele malen dreigend voorzetten, zonder resultaat. Resultaat zien we wel wanneer in de 55’ Michiel een corner mag trappen. De bal lijkt makkelijk plukbaar voor de lokale doelman maar deze laat de bal door zijn handen glippen en Nick Sprangers staat op de juiste plaats om de 0-1 binnen te trappen. Een 5-tal minuten later mag Tom Verheyden een vrije trap nemen en schildert die op het hoofd van Pieter Vervoort. Diens inzet vliegt echter rakelings naast. Ondertussen zien we ook de scheids actief deelnemen aan het matige spel. Met enkele vreemde beslissingen en dito gele kaarten liet hij toch ook even zien dat hij aanwezig was. In de 73’ neemt hij echter een pijnlijke maar terechte beslissing. Een snelle flankspeler van Oostmalle profiteert van de ruimte gelaten door een mee opgerukte verdediger. Laatste man Wannes Snoeys zet een tackle in, net binnen de baklijn maar hij raakt geen bal en wel een voet. Bal terecht op de stip en de ultieme mogelijkheid voor een gelijkmaker. Marijn Van Gastel zit wel in de goede hoek maar de penalty is te zuiver getrapt en zo staat het terug gelijk: 1-1. KFC Meer had nu nog 15 minuten om de winning goal te scoren. Er is nu wel volledige inzet en iedereen zit stikkapot maar toch kan er nog enkele malen gedreigd worden. Grootste kans zien we wederom voor Pieter Vervoort met wederom een kopbal op wederom een corner. Hij klimt echter net niet hoog genoeg om de bal onder de deklat te kunnen krijgen.
1-1 blijft de stand en zo verliezen de reserven A voor het eerst in 4 speeldagen punten.
Het werd overigens voor elke Meerse ploeg een minder weekend. De reserven A en Juniors speelden ‘slechts’ gelijk en de Eerste ploeg en reserven B verloren zelfs. Hopelijk kunnen alle ploegen volgende week terug aanpikken met een overwinning. De reserven A zullen dit alleszins proberen te doen tegen hun eeuwige rivalen uit het noorden: De Mjeelse Pieren.

We hopen u te kunnen verwelkomen in het KFC Meer stadion om 15.00u. Tot dan!

De ploeg: Marijn Van Gastel, Tom Verheyden, Wannes Snoeys, Florian Koyen, Glenn Verpoorten, Stef Schalk, Nick Sprangers, Robin Koyen, Pieter Vervoort, Jimmy Rombouts, Art Laurijssen, Dimitri Koyen, Sam Tilburgs, Michiel Vermeiren, Kenneth Van Aelten