U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: Meer A - Meerle A (speeldag 8 op 25-10-2014)

Eindstand: Meer A 2 - 4 Meerle A

 

Na het magere gelijkspel van vorige week op het veld van Oostmalle was het tijd voor eerherstel. De reserven A kregen hier de perfecte gelegenheid voor tegen hun aartsrivalen uit het hoge noorden. Meerle kent zelf ook een matige seizoenstart dus een hevige match was aanstaande.

Onder deskundige leiding van gelegenheidsscheidsrechter Dirk Krijnen werd deze derby op het Meerse B-veld op gang gefloten. Meer probeert combinerend een weg te vinden door de stugge Meerlese verdediging maar die trappen bij elke gelegenheid de bal ‘hoog wijd en kwijt’, een tactiek die hen al bij de jeugd werd ingepeperd. Via nieuweling Aissam Edaoudi creëren de geel zwarten hun eerste kans, maar zijn schot wijkt af in corner. Een volgende voorzet wordt door Nick Verschueren naast gekopt. Net halverwege de eerste helft is er te makkelijk balverlies centraal bij Meer en na een lage schuiver staat de 0-1, tegen de gang van het spel in, op het bord. Een snelle reactie van de thuisploeg blijft uit en pas in de 35’ is er nog eens gevaar. Pieter Vervoort kopt perfect richting de grond, maar de doelman pareert uiterst knap. Nog geen 2’ later trappen de bezoekers verraderlijk richting doel. De hoog opstuitende bal dwingt Marijn tot een onorthodoxe redding maar in de herneming kan dezelfde spits die de 0-1 scoorde opnieuw (vanuit buitenspel) de bal binnen prikken met een rake kopbal. Zo kunnen de bezoekers met een mooie voorsprong richting kleedkamers trekken.

 

De tweede helft zou een spektakel worden waarbij het moeilijk was om elke fase te noteren omdat er zoveel gebeurde.  Eerst zou de KFC na een doelpunt van Nick Sprangers terug in de wedstrijd komen maar niet veel later stond het al terug 1-3 na een snelle uitbraak bij de bezoekers. Frustraties begonnen de kop op te steken en de scheids had het niet onder de markt om de wedstrijd zonder al te erge akkefietjes te laten verlopen. Ook de supporters lieten van zich horen en dit was het sein voor Tom Verheyden om zich volledig in de strijd te gooien. Een met frustratie-gevulde vrije trap vanop de middenlijn verrast de doelman, die de bal niet kan klemmen. Zowel Stef Schalk als Nick Sprangers zijn goed gevolgd om de vrije bal binnen te tikken en uiteindelijk is het de jongste van de 2 die het laatste tikje geeft. De gemoederen beginnen een beetje te verhitten en de kwaliteit van het voetbal is voor geen van de ploegen nog van belang. Met man en macht probeert de KFC nog een doelpunt uit de brand te slepen maar het is Meerle dat nog een keer de netten doet trillen. Na een uiterst twijfelachtige penalty faalt de groen-witte spits niet en zo staat het enkele minuten voor tijd 2-4, wat ook de finale uitslag zou blijken.

Veel (mooi) voetbal kregen we deze namiddag niet te zien, maar voor zowel spelers als supporters was dat vandaag van minder belang. Vandaag was Meerle net iets scherper en hadden ze ook net het tikkeltje meer geluk dat een wedstrijd kan beslissen. We zijn er zeker van dat bij de terugwedstrijd nog wel eens terug gedacht zal worden aan de prestatie van vandaag.

Volgende week staat de andere ‘classico’ op het programma. Meer-Minderhout om 15.00u in Meer, tot dan!


De ploeg: Marijn Van Gastel, Nick Sprangers, Stef Schalk, Koen Koyen, Tom Verheyden, Aissam Eddaoudi, Florian Koyen, Art Laurijssen, Nick Verschueren, Michiel Vermeiren, Dimitri Koyen, Pieter Vervoort, Wannes Snoeys, Sam Tilburgs, Bob Jansen