U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: Meer A - Minderhout A (speeldag 9 op 01-11-2014)

Eindstand: Meer A 1 - 1 Minderhout A

 

Weer een nieuw weekend, weer een nieuwe derby. Nadat vorige week de noorderburen langskwamen, is het nu de beurt aan de zuiderburen uit Minderhout. De papboeren waren zwak aan het seizoen begonnen. Nadat ze vorig jaar nog kampioen speelde hadden ze nu al meer tegendoelpunten dan vorig jaar gedurende het hele seizoen. De laatste paar weken lijken ze er echter bovenop te komen en we verwachten dan ook een zware kluif voor de boeg te hebben.

Minderhout start met een zeer gesloten opstelling en via hun snelle spitsen proberen de door de Meerse verdediging te komen, vaak zonder succes. Een eerste mooie actie zien we wanneer de 3 linksvoetigen Bob, Florian en Michiel met enkele tikken 4 tegenstanders uitschakelen. Deze laatste mag afwerken, maar zijn gestifte poging gaat naast. Op het kwartier wordt Florian door de buitenspelval geloodst met een lange bal en hij kan alleen op doel afgaan. De hoek is echter al te scherp geworden en zijn poging wordt gekeerd door de bezoekende doelman. Weeral Florian ligt aan de basis van de volgend kans. Een dubbele een-twee met Jimmy leidt tot een schot maar opnieuw is de bal niet gekadreerd. Ondertussen is Minderhout ook al enkele malen komen dreigen en ze krijgen steeds meer grip op het middenveld. Dit dwingt Stef Schalk om al op het half uur een eerste gele kaart te pakken. Het slotkwartier van de eerste helft brengt niet veel kansen en beide ploegen beogen een secure organisatie boven een doelpunt. We duiken dus de rust in met een brilscore.

Minderhout komt snediger uit de kleedkamer dan de thuisploeg en ook Tom Verheyden loopt tegen een gele kaart aan. Hierdoor is hij volgende week tegen Dosko geschorst. Groen-wit heeft duidelijk de opdracht gekregen om zich meer te focussen om de aanval en ze overheersen nu het balbezit. Toch is het KFC Meer dat op voorsprong komt. Een lange, botsende bal bereikt de bij de rust ingevallen Maarten Geerts. De huurling van de juniors trapt de vallende bal uit de draai heerlijk in de verste winkelhaak. Een klassedoelpunt van een speler die zeker zijn plaats zou kunnen hebben in deze reservenploeg. Aankijkend tegen deze achterstand moet Minderhout nu zeker komen. Ze zijn vaak te vinden in de grote rechthoek en meerdere malen zien we fases die bij bepaalde scheidsrechters zouden kunnen leiden tot een penalty, maar steeds wijft de scheids de aantijgingen weg. Dit kon uiteraard niet blijven duren en na een verre inworp krijgt Stef Schalk ongelukkig de bal tegen zijn uitgestrekte arm. Een duidelijke handsbal en logische penalty zijn het gevolg. De Minderhoutse kapiteit faalt niet en hangt de bordjes terug gelijk. Ook na deze treffer blijft Minderhout de gevaarlijkste ploeg. Doelpunten zien we echter niet meer, maar enkele minuten voor affluiten zien we nog wel een opstootje voor de bank van de thuisploeg. Jimmy Rombouts wordt zuiver van de bal gezet maar wint de bal ook direct terug. Zowel Jimmy als zijn tegenstander verliezen hun evenwicht. De Minderhoutenaar kan Jimmy nog makkelijk ontwijken maar hij beslist om met beide voeten in de edele delen van zijn tegenstander te gaan staan. Hoewel hij claimt dat het per ongeluk was, was het toch te mooi gericht om volledig zonder bedoeling te zijn. Terwijl hij zijn pijn verbijt staat Jimmy op en geeft hij zijn tegenstander een duw. Een domme actie maar het contact werd uiteraard overdreven. De scheids die vanop een 20tal meter toekeek hoe de situatie escaleerde vond er niet beter op dan Jimmy uit te sluiten en dan snel terug weg te lopen. Hoewel deze actie voor deze wedstrijd eigenlijk geen belang meer had, zal het toch zijn gevolgen hebben voor de KFC. (Jimmy zou geschorst worden voor 2 weken).

Met dit akkefietje sluiten we de wedstrijd af tegen Minderhout en mogen we misschien wel blij zijn met het puntje dat vandaag nog behaald werd.
Volgende Week gaan we opnieuw opzoek naar een 3punter op het veld van DOSKO. Aftrap om 14.30u!

De ploeg: Marijn Van Gastel, Nick Sprangers, Maarten Geerts, Stef Schalk, Tom Verheyden, Jannes Jansen, Florian Koyen, Jimmy Rombouts, Michiel Vermeiren, Jarno Geerts, Dimitri Koyen, Pieter Vervoort, Sam Tilburgs, Bob Jansen