U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: KFC Meer - Achterbroek VV (speeldag 1 op 06-09-2014)

Eindstand: KFC Meer 1 - 11 Achterbroek VV

Vandaag, de start van het nieuwe voetbalseizoen, voor het eerst 8 tegen 8, toch een beetje spannend allemaal. Achterbroek was een ploeg die we al een beetje kenden vermits we vorig jaar op het tornooike in Meer nog tegen hen speelden. Toen was het een gelijkopgaande strijd, dus we hoopten er vandaag ook een mooie en spannende wedstrijd van te maken.

Nadat de nieuwe ploegfoto’s waren getrokken konden we aan onze opdracht van het nieuwe voetbaljaar beginnen. Tijdens de eerste helft nam Caitlin plaats tussen de doelpalen omdat vaste doelvrouw Hayley, volgens de klok van onze technische staf, te laat op de afspraak was verschenen en daarom de eerste helft op de bank moest postvatten.

Onze meisjes gingen sterk van start en het was meteen een gelijkopgaande strijd met de jongens en één meisje van Achterbroek maar het was toch KFC Meer dat in de beginfase licht de bovenhand haalde. Dit vertaalde zich dan ook in de 1-0, gescoord door Kato, meteen ons eerste doelpunt in de nieuwe competitie. Gaandeweg kwam ook Achterbroek meer op het voorplan en zij scoorden dan ook de gelijkmaker. Beide ploegen kregen nog mogelijkheden en Caitlin, de tweede keer in haar leven in het doel, deed wat ze kon met vallen en opstaan en wisselde geslaagde tussenkomsten met minder geslaagde tussenkomsten af, wat uiteraard normaal is.

Het vizier van Achterbroek stond het eerste kwart wat scherper dan dat van onze meisjes en zo sloten we het eerste kwart af met 1-3. We hadden het gevoel dat Achterbroek van ons niveau was en dat er vandaag toch wel meer in zat, echter het tweede kwart was van een minder niveau en Achterbroek kon in het tweede kwart nog 5 maal doeltreffen, waarvan enkele lucky goals, ruststand 1-7.

Omdat iedereen recht heeft op een plaatsje op het veld, kwamen o.a. ook nieuweling Mirte (haar eerste wedstrijd ooit) en Jana (na lange afwezigheid) tussen de lijnen.

Na de verse appelsientjes van Petra waren we vast van plan om beter te doen en het werd terug een gelijkopgaande wedstrijd. Onze meisjes deden wat ze konden maar echt goed werd het niet meer. Enkele sterkhouders speelden vandaag een beetje onder hun normale niveau (o.a. Hannah en Nienke) maar iedereen heeft recht op een mindere dag. Ook de fysiek begon met dit warme weer zijn tol te eisen en we konden nog maar sporadisch de neus aan het venster steken. Achterbroek was weer een beetje beter en dit vertaalde zich in nog 4 doelpunten en voor de rest stond onze vaste doelvrouw Hayley pal. Eindscore 1-11.

De score doet er niet veel toe maar was naar mijn idee toch wel wat overdreven. Als al onze meisjes hun normale niveau hadden gehaald, was een betere score zeker mogelijk geweest.

Toch waren er enkele meiden die echt een goede wedstrijd speelden (o.a. Lore, Kato en Sophie).

Bij deze een dikke proficiat aan de spelers en begeleiders van Achterbroek met hun overwinning en sportieve wedstrijd. We kijken al reikhalzend uit naar de volgende drie confrontaties om gepast revanche te nemen.

Nadat den délégé al zijn taken had voltooid (veldje opruimen, wedstrijd afmelden, kotjes kuisen, speelsters naar huis brengen…) kon ook hij zijn dorst gaan lessen met de aanwezige supporters en nadien met de vaste tooghangers. Allée, dat was toch de bedoeling maar o.a. de heer Van Gils wilde van geen pintje meer weten (dat is ooit anders geweest J), daarom sloten we dan maar bij de supporters van de U11 aan en zo sloten we deze sportieve zaterdag weer gezellig af. De meisjes die vandaag op de feuille werden vermeld waren :

Hayley, Caitlin, Hannah, Sophie, Lore, Kato, Larissa, Fien, Tooske, Jana, Mirte en Nienke.

Volgende week zaterdagvoormiddag de verplaatsing naar Brecht en dan gaan we er weer vol tegenaan.

Den délégé.