U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: KFC Meer - Zandvliet Sport (speeldag 10 op 08-11-2014)

Eindstand: KFC Meer 3 - 8 Zandvliet Sport

Vandaag moesten onze meiden de jongens en meisjes van Zandvliet partij geven. In de heenwedstrijd bleek Zandvliet echt wel een hele sterke ploeg met enkele zeer sterke spelertjes. We moesten toen dan ook met 13-0 de duimen leggen na een wedstrijd waar we geen enkele noemenswaardige kans bijeen konden voetballen. Daarom had de Zandvlietse technische staf vandaag besloten om enkele van deze sterke individuen te laten rusten zodat ze zich al konden voorbereiden op de clash met Exc. Essen volgende week. Zo konden we er toch een leuke wedstrijd van maken, dank je wel daarvoor !Toch kon Zandvliet nog een zeer goede ploeg op de been brengen en leuk voor onze meisjes was dat er ook enkele meisjes bij Zandvliet op het wedstrijdblad stonden.

Het eerste kwart was er een Zandvliets overwicht maar onze meisjes deden alles wat ze in zich hadden om een Zandvlietse voorsprong te verhinderen. Toch konden we niet voorkomen dat Zandvliet terecht met 0-2 de leiding nam na het eerste kwart. Ook in het tweede kwart hetzelfde spelbeeld met een sterker Zandvliet en onze meisjes die, naar mijn mening, iets te veel respect toonde voor de tegenstander. Zandvliet liep dan ook verdiend uit tot 0-4 ondanks het goede keeperswerk van Hayley in het doel. Naar het einde van het tweede kwart kwamen we wat beter in de wedstrijd en kon Nienke haar nooit aflatende inzet bekronen met een doelpunt toen ze goed doorjoeg op de keeper en alzo de 1-4 ruststand op het bord kon plaatsen.

Na de rust kwamen onze meiden helemaal in de wedstrijd ook al moesten we snel de 1-5 en 1-6 incasseren. We gaven niet op,kromden onze rug, en Nienke kon een afgeweerde hoekschop in doel knallen, 2-6. Het spel ging nu goed op en neer en Zandvliet had een zeer goede meevoetballende keeper in hun doel staan die menige aanvalspoging van ons in de kiem smoorde. Ook Caitlin keepte na een aarzelend begin een zeer goed tweede helft en voorkwam nog enkele Zandvlietse doelpunten met een aantal zeer gesmaakte tussenkomsten. Helaas werden Sophie en Hannah in de tweede helft ook eventjes geveld toen ze beiden een bal hard in het gezicht kregen, wat bij Hannah zelfs tot een bloedneus leidde. Zelfs een Zandvlietse sympatisante  kwam Sophie en Hannah bijstaan om hun pijntjes te overwinnen en ook een Zandvlietse tegenstander kwam even naar de toestand van Sophie informeren, chapeau ! Uiteindelijk kon Zandvliet nog tweemaal de weg naar de netten vinden en ook Moira kon haar sterke partij bekronen door ook nog een mooie aanval af te ronden wat uiteindelijk een 3-8 score op het scorebord deed belanden. Een dikke proficiat voor de jongens, meisjes en technische staf van het supersportieve Zandvliet voor deze leuke en sportieve wedstrijd!

De Meerse technische staf was terecht content met de inzet en het geleverde spel van onze meisjes en wat mij betreft mocht vooral Larissa wederom terugblikken op een dijk van een wedstrijd. Zonder iemand anders te kort te doen mogen we zeker stellen dat Larissa de laatste weken in een uitstekende vorm verkeerd en er enorm op vooruit is gegaan, een terechte beloning voor haar nooit aflatende inzet zowel op training als in de wedstrijden.

De nederlaag was bij onze meiden weeral snel vergeten toen de trainsters en delegé, zoals beloofd, de meisjes en supporters trakteerden op frietjes. Zelfs Toon Frut deed zijn duit in het zakje door een extra familiepack gratis mee te geven net zoals de gratis sauzen, dank je wel Toon !

Ook hier werden door de supporters weer de raarste combinaties in elkaar gestoken. We kennen immers al de (pickle) chips met soep van ons Tracy en vandaag combineerde ons Constance de currysoep met frietjes. Dit zal haar morgen ongetwijfeld een extra rondje op haar koersvélo kosten….

Na de frietjes werden er wederom de nodige dranken genuttigd door de supporters, helaas was een bakje kriek ditmaal niet aan Annemie besteed vermits ze nog met de pijltjes moest gaan gooien deze avond. Ze was zelfs zo vroeg naar huis dat manlief Marc er versteld van stond dat ze zo vroeg op het appel verscheen. Zelfs Ilse (mama Tooske en Nienke) liet zich verleiden tot het drinken van ne goeie leffe en zo konden we weer met een goed gevoel huiswaarts keren.

Nu woensdag gaan we de Meerse kleuren verdedigen op een tornooike voor meisjes in Wuustwezel in het kader van de Jeugdcup Het Nieuwsblad waar onze meiden zich gaan meten met de U13 meisjes van o.a. Wuustwezel en ’s Gravenwezel. We zijn superbenieuwd wat onze meisjes tegen andere meisjes waard zijn .