U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: Donk KSK - KFC Meer (speeldag 11 op 15-11-2014)

Eindstand: Donk KSK 6 - 10 KFC Meer

Op deze regenachtige zaterdagmorgen moesten we al vroeg uit de veren om de jongens en meisjes van KSK Donk partij te geven. Vooraleer onze meisjes de kleedkamers uitmochten om het natte weer te gaan trotseren werden ze eerst nog, als groep, toegesproken door T1 Petra. Zoals in elke ploeg of groep komen er bij onze meiden ook wel eens akkefietjes en ruzies aan de oppervlakte. Vele van onze meiden zien elkaar immers op school, op de voetbal en op de Chiro en dat ze dan wel eens botsen is helaas onvermijdelijk. Daarom werd het belang van respectvol met elkaar omgaan nog eens extra toegelicht en dat we het zeker en vast niet kunnen tolereren dat men elkaar onheus behandeld of verdriet aandoet en als dit dan toch gebeurd men ook excuses moet kunnen aanbieden en aanvaarden.

Daarna was het tijd om het zeer zompige veld te gaan betreden. De plassen stonden hier en daar op het veld maar het was zeker nog goed bespeelbaar. KSK Donk is een nieuwe ploeg, een mix van U9 en U10 jongens en meisjes, die nog maar enkele weken geleden onze reeks kwamen vervoegen en dus het voetbalspel nog moeten leren.

Het eerste kwart namen onze meisjes meteen de bovenhand ook al deed KSK Donk zeker en vast goed zijn best. Tot echte uitgespeelde kansen kwamen ze echter niet vermits ons verdedigend drietal Hannah, Lore en Sophie elke aanval van de thuisploeg vakkundig in de kiem smoorde. Wijzelf kwamen wel aan verschillende kansen maar helaas konden deze voorlopig niet verzilverd worden mede door het goede keeperswerk van de thuisgoalie, het niet echt scherp zijn voor het doel en ook de paal verhinderde een doelpunt van Moira, 0-0 na het eerste kwart.

Het tweede kwart kwamen we helemaal los en het was uiteindelijk Larissa die eindelijk de ban brak en ons op voorsprong schoot, 0-1. Dit was blijkbaar nog niet genoeg voor Larissa en ze legde er een tweede in het mandje, 0-2. Wederom een schitterende beloning voor de werkelijk uitstekende vorm van Larissa de laatste weken, chapeau ! Ook Nienke deed haar duit in het zakje en het was tot slot Jana die ook haar uitstekende spel met een doelpunt kon bekronen door een bal ineens op de slof te nemen en deze onder de doelvrouw in doel zag verdwijnen, 0-4 met de rust.

Wie dacht dat de schaapjes al op het droge waren kwam bedrogen uit. KSK Donk begon gretig aan het derde kwart en onze meisjes stonden er wat apatisch bij te kijken en de scherpte ontbrak volledig. Waren het de weinig uren slaap, na de succesvolle bingoavond, die de boosdoener waren of  dachten onze heldinnen dat de overwinning reeds binnen was? Feit is dat KSK Donk een vrije trap in doel kon trappen, 1-4. Er volgde nog wat hete standjes voor ons doel maar o.a. onze vierde verdedigster, Tooske, redde meer dan eens de meubelen. Gelukkig kon Moira de marge weer op 4 brengen, 1-5. Nog was de veer bij het moedige KSK Donk niet gebroken en zij konden op korte tijd tweemaal scoren en zo de spanning weer helemaal terug in de match brengen, 3-5. Gelukkige was het wederom Nienke die ons weer wat geruster maakte, 3-6. Nog gaf Donk niet op en ook zij vonden nogmaals de weg naar de netten,4-6. En de doelpunten bleven langs de twee kanten vallen, 4-7 door Nienke maar wederom vocht de thuisploeg terug, 5-7.Tussendoor  werden er ook nog een aantal kansen door onze meiden verkwanseld.  T1 Petra en den delegé schreeuwden zich de kelen schor en dit miste zijn effect niet. Gelukkig konden we even later verdiend de kloof terug uitdiepen toen Jana wederom op de goede plaats stond en haar tweede doelpunt van de dag kon scoren, 5-8. Ook Nienke wurmde zich nog twee keer voorbij haar verdedigers en plaatste zo de 5-10 op het bord en schoot de eerste overwinning dit seizoen van onze meiden in veilige haven. Het orgelpunt in deze wedstrijd was voor de strijdvaardige thuisploeg die de eindstand van 6-10 op het bord plaatsten.

We kunnen gerust stellen dat we op sportief vlak een schitterende week met onze meiden beleefden. Woensdag jl. wonnen we immers een tornooi van de JeugdCup Het Nieuwsblad voor meisjes en vandaag behaalden we onze eerste overwinning dit seizoen en daarmee is ook reeds onze doelstelling voor dit jaar behaald, met name minstens 1 wedstrijd winnend afsluiten.

Normaliter hechten wij helemaal niet zo veel belang aan de eindscore, voor ons primeert immers de getoonde inzet tijdens de wedstrijden en de wil om iedere keer weer bij te leren, maar deze overwinning geeft onze meiden ongetwijfeld wederom een boost om er verder vollenbak tegen aan te gaan, zowel op training als in de wedstrijden.

Welke beloning er aan deze eerste overwinning zal vasthangen moet nog verder bekeken worden.

Helaas kon T2 Liesbeth onze eerste overwinning niet live meemaken vermits ze nog centjes moest gaan verdienen, dus zit er niets anders op dan dit huzarenstukje dit seizoen nog eens over te doen.

Tot slot ook een welgemeende proficiat aan de jongens en meisjes van KSK Donk voor hun wedstrijd en hun niet aflatende inzet en we zijn er ook van overtuigd dat ook voor hen hard blijven werken ooit beloond zal worden, wij kunnen er van meespreken !

Onze heldinnen die onze eerste overwinning bewerkstelligden waren :

Hayley, Caitlin, Hannah, Sophie, Lore, Tooske, Fien, Moira, Larissa, Jana en Nienke.

Den delegé.