U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: KFC Meer - Wuustwezel (speeldag 12 op 22-11-2014)

Eindstand: KFC Meer 1 - 14 Wuustwezel

Vandaag de wedstrijd tegen de jongens van Wuustwezel. Na onze uitmuntende prestaties van de voorbije weken waren we op revanche belust vermits we de eerste partij in Wuustwezel onze zwakste wedstrijd van het seizoen speelden.

Wuustwezel is een zeer jong team met nog verscheidene U9 spelertjes in hun rangen maar dat ze aardig met het balletje overweg kunnen hadden we toen al reeds opgemerkt.

Omdat de door de club aangeduide scheidsrechter zijn spreekwoordelijke kat stuurde werd den delegé met nog een extra taak belast door het fluitje tijdens deze wedstrijd ter hand en in de mond te nemen.

Vermits iedereen paraat was en er één iemand moest thuisblijven was Hayley ditmaal de Chinese vrijwilliger van dienst. Dit betekende dat Caitlin vandaag voor de eerste maal een volledige wedstrijd onder de lat moest plaatsnemen.

In de eerste helft voerde Wuustwezel de toon maar onze meiden speelden zeker en vast goed mee en toonden het talrijk opgekomen publiek vooral inzet en karaktervoetbal. De mentaliteit zat zeker en vast goed in de eerste helft en er werd soms hard maar steeds fair in duel gegaan. Het eerste kwart konden de jongens uit “Wezel” zo verdiend een 0-3 voorsprong bij elkaar voetballen. Het tweede kwart was het beste wat onze meisjes vandaag tentoon spreiden. Onze verdediging, met vandaag vooral Sophie in zeer goede doen, gaf niet veel kansen meer weg en we konden zelfs de nul houden. Aanvallend probeerden vooral Moira, Kato en Nienke de bakens te verzetten maar helaas konden we onze mogelijkheden niet in doelpunten omzetten omdat er soms iets te overhaast of niet krachtig genoeg op doel werd besloten, dit leidde tot een zeer aanvaardbare 0-3 bij de rust.

Omdat onze technische staf terecht iedereen voldoende speeltijd wil gunnen en iedereen wel eens op de bank moet plaatsnemen was het in de tweede helft o.a. de beurt aan twee van onze motoren, met name Moira en Nienke om beurtelings even aan de kant toe te kijken. Zonder de overige meisjes te kort te willen doen kwam dit ons spelniveau niet ten goede.

Na de goede eerste helft was het voor ons dan ook een onaangename verrassing te moeten vaststellen dat de tweede helft op een complete catastrofe uitdraaide. Onze meiden lieten zich gewillig naar de slachtbank leiden en stonden erbij en keken ernaar hoe Wuustwezel alsnog een veel te grote score op het scorebord kon trappen, vooral te wijten aan het zeer povere verweer van onze kant. Dachten onze meiden, in Wuustwezel speelden we archislecht, dit moeten we nog eens overdoen of was het te warme weer voor de tijd van het jaar maar de energie en werklust was helemaal uit onze ploeg verdwenen. Zelfs onze schare trouwe fans werden er zowaar stil van….Zo kon Wuustwezel maar liefst 11 keer scoren in de tweede helft en de eindstand op 1-14 brengen. Tussendoor redde Nienke de eer door ons enige doelpunt van vandaag te scoren, mede door haar nooit aflatende inzet en ijver ! De tweede helft was, samen met de eerste wedstrijd in Wezel het slechtste wat we dit seizoen te zien kregen en daarmee kunnen we gerust zeggen dat Wuustwezel klaarblijkelijk om één of andere reden ons zwarte beest is. Zo staan we terug met onze voetjes op de grond en dit vraagt om een gepaste revanche in onze volgende wedstrijd te Zoersel.

Gelukkig was er van Meerse kant toch nog één lichtpunt in de tweede  helft, met name het onberispelijke optreden van de gelegenheidsscheidsrechter van dienst J !

Voor doelvrouw Caitlin duurde de wedstrijd helaas één minuutje te lang omdat ze haar pink serieus bezeerde, hopelijk valt de schade mee !

Bij deze een dikke proficiat aan de Wuustwezelse boys en entourage met de verdiende zege en uiterst sportieve wedstrijd !

Nadat we al onze verplichtingen weer hadden vervuld kwamen we in de kantine voor een, ditmaal aangename, verrassing te staan. Annemie (mama Caitlin) had haar uiterste best gedaan om haar nakende verjaardag (41!) in de verf te zetten door de supporters te overladen met veel lekkers. Ook de meiden kregen enkele snoeptaarten voorgeschoteld en tot slot kreeg de technische staf ieder nog een individueel geschenkje, een dikke merci Annemie !

Hiermee is de toon meteen gezet en de toekomstige jarigen zullen sterk uit de hoek moeten komen om dit te overtreffen, we zijn benieuwd !

Ook een dikke dankjewel van onze meiden voor de bomma van Larissa die de meisjes trakteerde op een extra jetonneke voor de overwinning van vorige week !