U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Eendracht Zoersel B - KFC Meer (speeldag 13 op 29-11-2014)

Eindstand: Eendracht Zoersel B 6 - 1 KFC Meer

Fien en Stefani waren vandaag verhinderd en daarom waren we vast van plan om met de overige 11 meiden de verplaatsing te maken naar Zoersel. Helaas kregen we tijdens het verzamelen op de parking van KFC Meer nog een smsje van ons Constance met de melding dat dochterlief Moira geveld was door ziekte. Dus zat er niks anders op dan met 10 meiden en zonder onze spelverdeelster de trip aan te vatten. Bij deze 10 waren dan ook nog onze twee doelvrouwen en enkele meiden (o.a. Hannah en Hayley) die eerder deze week ook de ziektekiemen op bezoek hadden gehad en ook enkelen hadden last van kwaaltjes allerhande (o.a. Caitlin (pink) en Nienke (hiel)). Dit betekende dat onze wisselmogelijkheden vandaag eerder beperkt waren dus hoopten we van harte dat onze niet volledig fitte meiden het een uurtje konden volhouden.

Onze meiden begonnen goed aan hun opdracht en het spel golfde het eerste kwart goed op en neer. Beide teams kregen wat mogelijkheden en een aantal hoekschoppen. Bij één van onze corners kon Sophie op doel besluiten en via via belandde het leder voor de voeten van Nienke die deze kans niet onbenut liet en ons halverwege het eerste kwart op een 0-1 voorsprong trapte. Zoersel trachtte te reageren en bij één van hun pogingen scoorden zij met een mooie hoge harde trap de gelijkmaker, 1-1 na het eerste gelijkopgaande kwart.

In het tweede kwart moesten er al wat positiewissels doorgevoerd worden vermits Larissa ook kampte met een blessure, zo verhuisde bv. Lore van de verdediging naar het middenveld en kwam Tooske de verdediging versterken. Zoersel voerde de druk een beetje op en kon in het tweede kwart op voorsprong komen, 2-1. We bleven ons goed verweren en konden ook nog enkele hoekschoppen afdwingen die helaas niet tot een doelpunt leiden. Het was echter Zoersel dat in het slot van de eerste helft nog tweemaal snel na elkaar kon scoren en zo een 4-1 ruststand op het bord plaatsten.

De tweede helft werd weer vol goede moed aangevat en we bestookten ook enkele malen het doel van Zoersel maar Nienke trapte een goede mogelijkheid voorlangs en ook Larissa (terug paraat) kon een goede kans net niet verzilveren. Zoersel had ook wel wat mogelijkheden maar geen echte  grote kansen en bij hun enige echte uitgespeelde kans maakten zij er 5-1 van na het derde kwart. Op de koop toe viel ons speerpunt Nienke ook nog uit met een blessure (hiel) en zo moest o.a. Lore (nu midmid) en Kato (nu spits) wederom van posities wisselen. We bleven vechten voor wat we waard waren maar de Zoerselse verdediging bleek de hele wedstrijd zeer stug te zijn en had onze aanvallers goed in hun greep. Net voor het einde moesten we nog een zesde doelpunt slikken toen Caitlin een verre trap niet goed inschatte en ook met haar voeten naar de bal ging ipv met haar handen. Nadat we onze doelvrouw nogmaals duidelijk maakten dat ze haar handen moet gebruiken bewees ze nadien nog enkele keren dat zij het keeperswerk zeker in haar vingers heeft als ze er haar kopje bijhoudt.

We sloten deze wedstrijd dus af met een 6-1 nederlaag. Deze wedstrijd zal, vrezen we, niet de geschiedenisboeken ingaan van de meest spectaculaire gebeurtenis van 29 november 2014. Deze eer is, geheel terecht overigens, weggelegd voor het spijtige overlijden van Luc De Vos en hetgeen deze man samen met zijn groep Gorki betekend heeft in de Belgische muziekwereld.

Bij deze ook proficiat aan de Zoerselse jongens en hun entourage met hun overwinning maar we hopen hen het de volgende twee wedstrijden tegen hun toch nog een beetje moeilijker te maken.

Nog één week moeten onze meiden doorbijten zodat we zaterdag de eerste ronde positief kunnen afsluiten tegen de jongens van Exc. Essen. Daarna kan de riem er voor een paar weken wat af en kunnen de meiden zich fysiek en mentaal weer opladen voor de start van de tweede ronde, te beginnen op 10 januari.