U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: KFC Meer - Exc. Essen (speeldag 14 op 06-12-2014)

Eindstand: KFC Meer 1 - 5 Exc. Essen

Vandaag moesten onze meiden normaliter de strijd aangaan met de jongens van de U10 van Exc. Essen. Wanneer dit team op volle sterkte zou aangetreden zijn zou het waarschijnlijk een wedstrijdje éénrichtingsverkeer geworden zijn en zou het voor niemand echt plezant geweest zijn, niet voor onze meiden en niet voor de Essense boys.

Daarom hadden de begeleiders van Essen er vandaag voor gekozen om de, met alle respect, iets minder kwalitatieve spelers van de U11 naar Meer af te vaardigen. Deze U11 ploeg is een mix van U11 en U10 spelers die normaal hun wedstrijden in de U11 reeks afwerken maar tot nu toe helaas alle wedstrijden  verloren. Zo was er voor beide partijen de hoop en wil om er een leuke, spannende en gelijkopgaande wedstrijd van te maken.

De U10 van Essen namen dan op hun beurt de wedstrijd in de U11 reeks voor hun rekening die ze overigens ook vlot wonnen, chapeau hiervoor ! En ook een dikke merci aan de begeleiders en entourage van Exc. Essen om de wedstrijden tegen onze meisjes steeds zo sportief op te vatten en het plezier te laten primeren boven de uitslag op het scorebord ! In één woord gezegd : RESPECT !

Ondanks het feit dat het eerste kwart zich voornamelijk op de helft van Exc. Essen afspeelde waren onze meiden toch niet in hun normale doen. Er werd veel te afwachtend gespeeld, velen waren precies bang van de bal en de, helaas negatieve lijn, van de voorbije wedstrijden werd verder gezet en de scherpte die we al meermaals dit seizoen etaleerden ontbrak volledig. Ook het geloof in eigen kunnen was er vandaag helaas niet.  Exc. Essen kwam dan ook op een 0-1 voorspong mede door het niet doortastende verdedigen van de hele ploeg. Ook op hoekschoppen van Essen stonden we erbij en keken we ernaar en toen Kato de verdediging wou bijspringen devieerde ze de bal ongelukkig in eigen doel, 0-2.  Nog was de kelk niet geledigd en Essen legde dan ook de 0-3 in het mandje. Niet dat de jongens en meisje van Essen nu zoveel beter waren als onze meiden maar ons eerste kwart was echt ondermaats. Zelf kregen we nochtans ook verschillende mogelijkheden en kansen maar deze werden gemist of de Essense doelman stond telkens paraat.

Na een donderspeechke na het eerste kwart en de mededeling dat Essen in principe niet beter is dan wij begon het toch wat beter te gaan en de wedstrijd was nu helemaal in evenwicht. Onze verdediging kwam terug in hun normale ritme en er werd doortastender opgetreden. Beide ploegen kregen nog kansen maar de doelmannen (vrouw) haalden voorlopig de bovenhand van de aanvallers. Tot dat Moira zich mooi kon doorzetten en de bal koelbloedig naast de doelman in doel schoof, 1-3 met de rust en helemaal terug in de wedstrijd.

We hadden nu zeker het gevoel dat we niet moesten onderdoen voor Exc. Essen en wilden dan ook resoluut op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. We kregen wederom de nodige mogelijkheden en kansen en er waren heel wat hete standjes voor het doel van Essen. Helaas ontbrak vandaag de echte scherpte, het beetje geluk en het moet gezegd, de doelman van Essen speelde een prima wedstrijd en verijdelde meermaals een Meers doelpunt. Ook Essen wilde uiteraard graag de voorsprong verder uitdiepen en hun eerste overwinning dit seizoen in veilige haven brengen en zij plaatsten de 1-4 op het bord na een mooi uitgespeelde aanval tot groot jolijt van de Essense entourage, dit volledig terecht uiteraard !

Het laatste kwart voor de winterstop hadden we gevraagd om er nog even alles uit te persen maar het geluk zat vandaag echt niet mee (geluk dwing je overigens ook voor een groot stuk zelf af natuurlijk). Zo belandde een afstandsschot van Sophie op de paal en Lore kreeg ook nog een open kans maar op een paar meter voor een leeg doel schoot ze de bal nog over de lat in plaats van in het net. Ook onze scoringsmachine Nienke was vandaag meermaals ongelukkig in de afwerking, het kan niet alle dagen feest zijn helaas.

Ook Essen trof nog eens het doelkader en zij slaagden er ook in om nogmaals te scoren, 1-5 en zo konden zij terecht hun eerste overwinningsliederen dit seizoen over de Meerse velden laten galmen. Dikke proficiat aan de Essense jongens en Yentl en de eerste overwinning is jullie van harte gegund !

Wij zijn er 100% van overtuigd dat wij in normale doen niet moeten onderdoen voor dit team van Exc. Essen en wij kijken dan ook reeds reikhalzend uit naar de volgende twee wedstrijden om gepast revanche te nemen. Hopelijk kunnen we dan weer de strijd aangaan met deze U11 ploeg en er leuke wedstrijden van maken.

De winterstop komt voor onze meiden dan ook op het juiste moment zodat ze zich nu gedurende een paar weken even met iets anders kunnen bezighouden dan voetbal zodat ze hopelijk terug fris en monter, zowel mentaal als fysiek, de tweede ronde kunnen aanvatten, normaal te beginnen op zaterdag 3 januari in een vriendschappelijke wedstrijd tegen de meisjes van GESTA (Galder) zodat we terug op toerental kunnen komen om onze vrienden van Achterbroek partij te geven op 10 januari.

Tot slot zou ik de meisjes ook nog willen zeggen dat de aanwijzingen die onze technische staf jullie probeert mee te geven steeds goed bedoeld  zijn zodoende dat jullie bij kunnen leren en erop vooruitgaan. Deze aanwijzingen moeten jullie dan ook zonder morren en lange gezichten kunnen en proberen aanvaarden en er het positieve proberen uit te halen opdat ieder van jullie een beter voetbalster kan worden.