U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Brecht A - KFC Meer (speeldag 2 op 13-09-2014)

Eindstand: Brecht A 6 - 5 KFC Meer

Nadat iedereen min of meer op tijd (?) op de parking verscheen konden we de rit naar Brecht aanvangen. Ondanks onze waarschuwingen aan het adres van Annemie (mama Caitlin), dat er op het nieuwe afrittencomplex in Brecht toch heel wat ronde punten zijn, besloot ze toch zelf naar Brecht te rijden in haar Opel Corsa 4x4 turbo.

Lore vond dat ze na haar uitmuntende wedstrijd van vorige week een weekendje Centerparcs verdiende en Mirte heeft, in onderling overleg, besloten eerst nog wat te trainen en het voetbalspel goed te leren vooraleer in competitieverband aan te treden. Daar tegenover stond dat we vandaag dan weer wel een beroep konden doen op Stefani en Moira, twee nieuwe meisjes die vorige week verhinderd waren.

Tijdens de opwarming viel onze meisjes meteen een groot reclamebord op dat vermeldde : 8 minuten rijden van hier bevindt zich de McDonalds en ze gooiden het dan ook op een akkoordje met T1 Petra dat bij winst Petra onze meisjes een bezoekje aan deze kwaliteitsvolle eettent zou trakteren. Na onze belabberde prestatie van vorige week was dat ons inziens een deal zonder enig risico J.

Maar dat was blijkbaar zonder onze meisjes gerekend want zij starten flux en monter aan deze wedstrijd. Het spel ging goed op en neer met al wat dreiging langs beide zijden maar het was Fien die op de goede plaats stond om een sterke Meerse aanval succesvol af te ronden, 0-1. (helaas was de mama van Fien net te laat gearriveerd) Brecht liet zich ook zeker niet onbetuigd en scoorde wat later de 1-1 en 2-1. Onze meisjes speelden bij wijlen goed voetbal en knokten voor elke meter en waren zeker de evenknie. Moira was dicht bij de gelijkmaker maar poeierde keihard op de onderkant van de lat. Helaas beschikt men in Brecht nog niet over doellijntechnologie dus we zullen nooit met zekerheid kunnen achterhalen of de bal al dan niet over de doellijn was gegaan, de scheidsrechter besliste van niet. Toch lieten we deze tegenslag niet aan ons hart komen en Fien dacht, nu haar mama Ann toch gearriveerd was, ik zal haar eens laten zien hoe ik daarnet scoorde en deed haar huzarenstukje nogmaals over door wederom op de juiste plaats op te duiken en te scoren : 2-2, een neus voor goals noemen ze dat in het vakjargon.

De eerste helft bleef een spannend kijkstuk met uiteindelijk een correcte tussenstand van 4-4 na Meerse doelpunten van Tooske (die als linksachter haar werkelijk schitterende wedstrijd terecht bekroonde met een doelpunt) en Nienke (als zus Tooske scoort kan ik niet achterblijven moet ze gedacht hebben).

In de tweede helft waren we zeker van plan om op hetzelfde elan verder te gaan en het derde kwart was volledig Meers getint met verscheidene kansen van Nienke en Kato. Nienke kreeg enkele goede mogelijkheden maar deze belandden helaas naast het doel of op de Brechtse keeper en deze laatste haalde ook een gemaakte goal van Kato uit de rechterbenedenhoek. Toch kwamen we wat later verdiend op een 4-5 voorsprong toen Stefani op de goede plaats stond om een mooie collectieve Meerse aanval af te ronden. (Petra begon het al zichtbaar warm te krijgen…..). Ook Brecht deed zeker zijn best en kreeg ook kansen maar doelvrouw Hayley deed vandaag haar nieuwe flashy keeperstrui (met naam !) alle eer aan en keepte een dijk van een wedstrijd ! Eén keer schudde ze werkelijk een fenomenale reflex uit haar mouw waar ook hier kon gediscussieerd worden of de bal al dan niet de doellijn had overschreden, neen zei de scheidsrechter dus ook hier stonden we terug gelijk !

Het vierde en laatste kwart gingen we dus in met een 4-5 voorsprong dus Brecht zou er zeker en vast alles aan doen om hier nog wat aan te veranderen. Misschien waren onze meisjes al wat in overwinningsmodus en verslapte hier en daar wat de concentratie want Brecht kwam meer en meer opzetten maar voorlopig hielden we stand.  Enkele minuten voor tijd viel dan toch de 5-5 na een mooie Brechtse aanval en toen iedereen zich reeds verzoende met een terecht en billijk gelijkspel (iedereen tevreden) trapte Sophie onder druk van enkele Brechtse aanvallers de bal ongelukkig in eigen doel en zo moesten we in het allerlaatste slot van deze wedstrijd toch nog de duimen leggen tegen de jongens en één meisje van Brecht, 6-5.

Sophie (die ook wederom zeer goed speelde) was even van haar melk maar werd direct getroost door ploeggenoten en technische staf. Of hadden Sophie en T1 Petra het misschien op een onderling akkoordje gegooid zoals achteraf werd gesuggereerd? De waarheid zal waarschijnlijk wel nooit aan het licht komen…..

Deze nipte nederlaag voelde voor ons zeker als een overwinning en de technische staf was terecht trots op deze mooie collectieve prestatie (werkelijk niemand viel uit de toon). Vandaag bewezen ook de meisjes die misschien niet altijd opvallen dat ook zij wel degelijk zeer goed kunnen voetballen en ook zeer belangrijk zijn voor onze ploeg, dus een dikke duim voor onze werkmieren op het middenveld o.a. Larissa, Jana, Stefanie, Caitlin.

Deze wedstrijd werd ook zeer gesmaakt door onze schare trouwe fans die vandaag van allerlei pluimage waren. Het merendeel bestond uit vrouwelijk schoon, de mannen waren iets of wat in de minderheid en zelfs de OKRA was goed vertegenwoordigd (2x opa en oma van Larissa). Er was zelfs één supporter die dik betaald werd om naar onze meiden te komen kijken, je moet het maar kunnen klaarspelen (misschien ook maar eens bij Eandis gaan aankloppen voor zo’n weekendjobke?).

Tot slot een zeer gemeende proficiat aan het team van Brecht met hun overwinning en voor de Brechtste technische staf om een gelijkwaardig ploeg als de onze tussen de lijnen te brengen wat het voor iedereen leuk maakt uiteraard !

De ploeg : Hayley, Hannah,  Sophie, Tooske, Larissa, Jana, Kato, Caitlin, Stefani,  Moira, Nienke en Fien.