U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Exc. Essen - KFC Meer (speeldag 21 op 21-02-2015)

Eindstand: Exc. Essen 2 - 6 KFC Meer

Na een ellenlange winterstop, algemene afgelastingen, enkele plaatselijke afgelastingen en op de koop toe nog een forfait van onze tegenstander vorige week mochten we vandaag eindelijk nog eens de wei in. Het was immers al van 7 december geleden dat we nog eens gesjot hadden tegen….. jawel, Exc. Essen. Die wedstrijd ging toen jammerlijk met 1-5 verloren. Dus we waren vandaag op revanche belust.

De aanloop naar deze wedstrijd liep allesbehalve ideaal vermits we op vrijdagavond nog maar met 9 speelsters waren (inclusief twee doelvrouwen). Moira (wafelverkoop chiro), Kato (begrafenis), Jana (zee) en Mirte (dansles) waren verhinderd. Vermits één wissel ons toch wat krap leek werd bij de U10 jongens Rinse geleend en hij stond te popelen om eens samen met zijn zussen te kunnen voetballen. Op zaterdag bleek echter dat Jana voortijdig van de zee was teruggekeerd en dat het ook geen dansles was zodoende dat we toch nog met 12 spelers de verplaatsing konden aanvatten.

Onze doelvrouw en verdediging begonnen de wedstrijd op het beste stuk van het veld terwijl onze aanvallers meer in de modder moesten acteren. De wedstrijd startte gelijkopgaand maar de thuisploeg kwam toch op voorsprong toen een middenvelder te simpel mocht oprukken en het balletje mooi naast een kansloze Hayley plaatste, 1-0. Onze meiden, met Lore nog eens op de mid mid wegens afwezigheid van Kato en Moira, lieten hun kopje allesbehalve hangen en gingen resoluut op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er dan ook verdiend toen Nienke zich mooi doorzette en al vallend in het slijk de bal toch kon binnen werken, 1-1 en Nienke reeds herschapen in een modderduivel. Onze meisjes bleven erin geloven en vooral Nienke stond op scherp en knalde twee mooie mogelijkheden nipt voorlangs, telkens na goed voorbereidend werk van ons hardwerkende middenveld (Larissa, Lore en Jana).  Ook de jongens van Essen bestookten regelmatig ons doel en toen we een hoekschop niet goed weg kregen kon een thuisspeler de bal simpel binnenwerken en stonden we na het eerste kwart 2-1 in het krijt. (verdedigen op hoekschoppen is toch nog een werkpuntje voor onze meisjes).

In het tweede kwart kwamen Rinse en Fien in de ploeg en trokken we resoluut in de aanval. Fien deed wat haar vooraf was opgedragen, namelijk met mooie passen Nienke in de diepte sturen en zo leverde Fien een perfecte assist af voor Nienke die ons wederom langszij schoot, 2-2. We bleven de forcing voeren en toen Larissa een hoekschop prima voor doel bracht stond Rinse op de goede plaats om ons warempel, maar dik verdiend , op voorsprong te schieten, 2-3. Onze verdediging (Hannah, Sophie, Tooske) speelde puik en geconcentreerd en gaf niet veel meer weg en anders kweet doelvrouw Hayley zich voortreffelijk van haar taak.

Het waren onze meiden en Rinse die het orgelpunt van de eerste helft lieten optekenen, en wat voor één. Na een mooie aanval nam Nienke de bal perfect op de slof en met een schitterende boogbal trapte ze de bal overhoeks over de doelman grandioos tegen het net, een banaanschot zoals men dat noemt en de ruststand van 2-4 stond op het bord. In de rust werden de meiden gefeliciteerd met hun geweldige eerste helft maar werd er ook op gedrukt dat de buit verre van binnen was. Aan de andere kant daverden de muren en ramen want de jongens van Essen kregen van hun coach een donderpreek te verwerken….(dit was het slechtste ooit wat hij van zijn jongens te zien had gekregen, dixit de coach) maar wat ons betreft gingen de “credits “  toch vooral naar het optreden van onze meisjes en jongen.

De tweede helft starten we met youngster Mirte op het middenveld die Larissa kwam vervangen en zo kon Mirte ook haar dikverdiende speelminuten vergaren en dit vooral door haar tomeloze inzet die Mirte altijd laat zien op training. In doel kwam Caitlin Hayley aflossen en Caitlin zat direct goed in de wedstrijd door enkele gevatte tussenkomsten. Zo bleef onze voorsprong op het bord en Essen kon niet echt grote kansen bij elkaar sprokkelen, mede door goed verdedigen van Lore, die ondertussen haar vertrouwde stek weer had ingenomen. Broer en zus Vervoort vonden elkaar ondertussen blindelings en het was broer Rinse die één van onze talrijke pogingen kon afwerken en zo de 2-5 stand na het derde kwart op het scorebord kon plaatsen.  Daarna volgde nog het hoogtepunt van de wedstrijd toen de bezoekende délégé de bal van een naburig veldje met veel bravoure wou terugtrappen….dit was echter zonder de slijkerige ondergrond gerekend en zo werd ook meteen bewezen dat de nieuwe KFC Meer jassen goed bestand zijn tegen water en modder, dit tot groot jolijt van enkele wakkere omstaanders !

Dit mochten we nu toch niet meer afgeven hoewel Essen toch nog van zich afbeet. Maar verder dan een schot op de paal, een bal net voor de lijn door Sophie gekeerd en een paar scrimmages kwamen ze niet. Het was integendeel de geelzwarte brigade die wederom via Rinse de match nu helemaal in een beslissende plooi legden, 2-6 en de tweede overwinning van het seizoen was meteen een feit ! Dit betekent ook wederom dat we kortelings een traktatie van Jos Brosens (papa trainsters en vake Larissa mogen ontvangen, jeuj !!!)

Een fantastische collectieve teamprestatie en nogmaals het bewijs dat ons trainersduo Petra en Liesbeth toch wel schitterend werk leveren met onze meiden en dat hun taak toch wel eens wordt onderschat ! Dus, bij deze, dikke proficiat coaches !!

Om deze overwinning te vieren gingen enkele meisjes nog plat op de buik in de modder en was het feestje compleet. Hopelijk beschikt slachtoffer van dienst Hilde (mama Lore) over een goed wasmachien om onze truitjes terug “hagelgeel” te krijgen tegen volgende week. Hier ziet u een foto van onze winnende meiden + Rinse :

De sterren van vandaag : Hayley, Caitlin, Hannah, Sophie, Lore, Tooske, Fien Larissa, Rinse, Jana, Mirte en Nienke. Den délégé.