U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: Achterbroek VV - KFC Meer (speeldag 22 op 28-02-2015)

Eindstand: Achterbroek VV 3 - 4 KFC Meer

Vandaag moesten onze meisjes de jongens uit Achterbroek partij geven. De vorige wedstrijd tegen hen ging nipt verloren met 3-1 en toen sloten we ons verslag af met de wijze woorden….”we hopen dan maar derde keer goede keer”…. Vandaag was het dus, wegens de afgelasting vorige keer, de derde keer dat we hen moesten bekampen.

Wegens ziekte van Jana en Fien waren we vandaag maar met 10 meiden en op de koop toe blesseerde tweede doelvrouw Caitlin zich tijdens het eerste kwart niet op maar naast het veld (toen ze wat ballen aan het pakken was van wisselspeelster Moira) wat betekende dat we nog maar met 9 fitte dames waren. (fitte is veel gezegd want ook Lore en Hannah kampten met kwaaltjes)

Er stond een strakke wind over het veld wat het voetballen voor beide ploegen zeer moeilijk maakte. De wind blies de eerste helft vooral in ons nadeel en maakte soms de gekste capriolen. Goed voetbal kregen we hierdoor niet te zien maar de twee ploegen gingen van in het begin sportief de strijd aan. Achterbroek had de eerste helft lichtjes de bovenhand maar gelukkig voor onze meiden en onszelf uiteraard gingen hun doelpogingen vooralsnog naast of over de goal en anders stond een secure doelvrouw Hayley paraat. Zo sloten we het eerste kwart af met een brilscore, 0-0. In het tweede kwart hetzelfde spelbeeld met veel vechtvoetbal (in de positieve zin van het woord) en er werd gestreden en gebikkeld voor elke meter. De beide ploegen kregen om beurt mogelijkheden maar gescoord werd er niet tot net voor het rustsignaal Nienke zich kon doorzetten en Kato wou bedienen die was meegelopen. Haar als pas/voorzet bedoelde bal verdween gelukkig voor ons na wat capriolen en de grabbelhanden van de thuisdoelman in het net, ietwat gelukkig gingen we dus de rust in met 0-1.

Na de verse appelsientjes (bedankt Petra) werd er onze meisjes op het hart gedrukt om ook eens te proberen van ver uit te halen vermits de wind nu meer in ons voordeel blies maar tevens ook de verdedigende taken niet uit het oog te verliezen, de schaapjes waren immers nog lang niet op het droge. Onze meisjes starten niet zo goed aan de tweede helft en er volgde al meteen een geweldige scrimmage voor ons doel, de bal ging als in een echte flipperkast flink heen en weer maar uiteindelijk konden we de bal met meer geluk dan kunde toch uit onze gevarenzone ontzetten. Hayley bleef op hoog niveau keepen en redde verschillende keren de meubelen. Onze meisjes trokken ook geregeld ten aanval en de wedstrijd was nu echt in evenwicht met twee ploegen die er vol voor gingen. Het was Moira die zich goed kon doorzetten en de bal beheerst in het doel deponeerde, 0-2 voor onze meiden ! Iets daarna legden de jongens van Achterbroek de mooiste combinatie van de middag op de grasmat en daarmee werd onze verdediging helemaal uit verband gespeeld en stond de 1-2 op het bord. Zowel onze meisjes als de jongens van Achterbroek deden er echt alles aan om aan het langste eind te trekken en het waren onze meisjes die met een 1-3 voorsprong het laatste kwart ingingen toen wederom Moira een doeltrap kon onderscheppen en na een mooie solo wederom met veel gevoel de bal in het net trapte !

Onze meisjes moesten het nog een kwartiertje zien vol te houden maar hadden al veel energie verbruikt en toen Achterbroek een afstandsschot produceerde stond de 2-3 op het bord en was de spanning weer helemaal terug. Wat later kon Hayley ternauwernood een bal klemmen al dan niet achter de denkbeeldige doellijn. Eerst gaf de scheidsrechter doelpunt maar volgens mezelf en papa Larissa die beiden aan het doel stonden klemde Hayley de bal die nog met een stuk de binnenkant van de doelpaal raakte en was volgens ons, in alle eer en geweten, de bal niet volledig over de denkbeeldige lijn geweest. De scheidsrechter ging op ons appel in en zo bleef de 2-3 op het bord. Een spijtig voorval in voor het overige een zeer faire en fel betwiste wedstrijd. Toen even later ons middenveld niet genoeg druk zette op de oprukkende Achterbroekse midmid kon deze laatste vrij zijn kans gaan en de bal voorbij een kansloze Hayley trappen en stond er een billijk gelijkspel op het bord 3-3. Onze meiden grepen zich letterlijk naar de haren maar in plaats van hun kopjes te laten hangen trokken ze met hun laatste krachten vol ten aanval. De spanning was echt om te snijden en de zenuwen gierden door de kelen. Zo ook voor onze T2 Liesbeth. Toen ze mede door de wind en de adrenaline van het moment het fluitje, van de overigens goed leidende scheidsrechter, niet had gehoord en ze hem er nogal luidruchtig attent op maakte dat het echt wel een overtreding was op één van onze meiden (waar dus al lang voor gefloten was) gingen beiden even verbaal in de clinch. Achteraf werd ook dit akkefietje met de mantel der liefde bedekt.

Onze meiden persten er dus nog een echt slotoffensief uit en toen Lore een hoekschop goed voor doel bracht belandde de bal bij een vrijstaande Kato aan de  tweede paal en het was Kato die de winninggoal op het bord trapte, 3-4 en dit tot grote vreugde van technische staf en supporters !

Een tweede overwinning op rij dus en een derde dit seizoen maar misschien was een gelijkspel vandaag wel een meer rechtvaardige uitslag geweest voor tweede ploegen die sportief de strijd aangingen en de supporters een superspannende en leuke namiddag bezorgden, zo zou het elke week moeten zijn! Vermits we het verslag begonnen met enkele wijze woorden zullen we hier ook maar mee eindigen : “sometimes you win sometimes you lose” en vandaag stond dame Fortuna eens voor een keertje aan onze kant !

Deze overwinning kwam dus tot stand door wederom een schitterende collectieve ploegprestatie met een super secure Hayley in doel, een solide verdediging (Hannah, Sophie, Lore en Tooske), een enorm hard werkend middenveld (Larissa, Moira, Kato) en onze spits Nienke die zoals steeds haar wedstrijd speelde. (en Caitlin voor haar morele steun J).

Nadien werd de overwinning doorgespoeld in de plaatselijke kantine met wat gerstenat o.a. aangeboden door Hilde (mama Lore) die inmiddels de gezegende leeftijd van 41 wist te bereiken, proficiat Hilde !! Vervolgens gingen we sinds heel lang nog eens wat KFC Meer pintjes nuttigen in de kantine wat we enkele uren later herhaalden tijdens de wedstrijd van ons eerste elftal (waar van T2 Liesbeth helaas geen sprake meer was….). Zo sloten we deze zaterdag moe maar zeer tevreden af !

Den delege.