U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: KFC Meer - Zandvliet Sport (speeldag 24 op 14-03-2015)

Eindstand: KFC Meer 5 - 6 Zandvliet Sport

Vermits de U10 van Zandvliet een niveautje hoger zijn gaan spelen (volledig terecht overigens vermits zij over een zeer kwalitatieve lichting beschikken) en ook de U9 de zeges aan elkaar regen in hun eigen reeks heeft men besloten om de U9 van Zandvliet de wedstrijden in de U10 reeks te laten spelen.

Wij deden vandaag ook beroep op 2 jongens als backup (dank je wel Jayden en Rinse) vermits we maar 9 meisjes op het wedstrijdblad konden invullen omwille van enkele afwezigen om uiteenlopende redenen.

We merkten meteen dat bij onze tegenstander enkele zeer vaardige spelertjes tussen de lijnen stonden en het eerste anderhalve kwart van deze wedstrijd presteerden onze meisjes beneden hun niveau. Het lijkt wel of de Meerse grond ons niet gunstig gezind is want we spelen bijna al onze mindere wedstrijden thuis en onze beste wedstrijden leggen we steeds op verplaatsing op de mat. Ook moet gezegd dat het veld zeer hard en hobbelig was wat het spel niet ten goede kwam.

Mede door enkele veel te simpele tegengoals stond het na het eerste kwart 0-3 voor de bezoekers uit Zandvliet. Toen de bezoekers daarna ook nog fraai de 0-4 op het bord plaatsten vreesden we het ergste. Maar gelukkig kwamen onze meisjes toch wat beter in de wedstrijd en kregen ze ook enkele grote kansen maar Nienke en 2 x Larissa werden nog juist de voet dwarsgezet toen ze een zo goed als gemaakte goal aan hun voeten hadden.

Uiteindelijk kon Jana, na goed voorbereidend werk van Nienke, toch de netten doen trillen en even later was het exact omgekeerd toen de Zandvlietse keeper een poging van Jana kon blokken maar Nienke goed gevolgd was om binnen te tikken, 2-4 bij de rust.

Na de pauze diepte Zandvliet de kloof snel terug verder uit met een mooie goal, 2-5 maar nog gaven onze meiden de moed niet op en Nienke kon tweemaal succesvol afronden tot 4-5 na het derde kwart en we zaten terug helemaal in de wedstrijd.

We pepten onze meiden nogmaals op om het laatste kwart te proberen de achterstand helemaal ongedaan te maken ondanks dat we onze vertrouwde opstelling een beetje gingen aanpassen. Nienke mocht even gaan rusten en verdedigster Sophie maakte haar opwachting in de spits. Het was Zandvliet dat de kloof terug op 2 bracht en de 4-6 binnentrapte en gelegenheidsspits Sophie deed de hoop toch weer oplaaien en knalde de 5-6 tegen de netten. We bleven proberen om alsnog een gelijkspel uit de brand te slepen maar echte grote kansen hiertoe kregen we niet meer zodat we eervol tenonder gingen in een zeer sportieve en faire wedstrijd. Een dikke pluim voor de inzet van onze meisjes en een dikke proficiat aan de jongens, meisjes, technische staf en supporters van Zandvliet met hun overwinning en supersportieve houding.

Na de wedstrijd werden onze meisjes getrakteerd op frietjes door Jos en Minne (moeke en voke Larissa, en papa en mama van onze T1 en T2), dank je wel !!!

De ploeg : Hayley, Hannah, Sophie, Tooske, Lore, Kato, Larissa, Jana, Nienke, Jayden en Rinse.