U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Donk KSK - KFC Meer (speeldag 25 op 21-03-2015)

Eindstand: Donk KSK 6 - 3 KFC Meer

Vandaag de verplaatsing naar de jongens uit Ekeren-Donk die we de vorige keer met 6-10 wisten te verslaan. Sommige meisjes reisden misschien wel een beetje met een bang hartje naar Ekeren vermits de vorige wedstrijd in een niet al te vriendelijke sfeer was geëindigd. Ook had het griepvirus onze spelersgroep geteisterd en Kato en Sophie waren helaas niet tijdig hersteld en moesten vandaag dan ook noodgedwongen forfait geven. Vermits o.a. Hannah en Jana ook nog met kwaaltjes kampten waren enkele broers van onze meisjes bereid om ook reeds s’morgens hun voetbalplunje aan te trekken om onze meisjes te depanneren indien noodzakelijk. Dank je wel aan Rinse, Xander en Jayden ! Mama Annelies zorgde er dan wel voor dat de jongens tijdig terug in Meer zouden geraken om met de jongens mee te spelen.

Bij de opwarming zagen we reeds dat het niet zo eenvoudig zou worden als de vorige keer en dat de Donkse jongens serieus wat vorderingen hadden gemaakt. Ook de meisjes die vorige keer met hen meededen waren er vandaag niet bij. Dit bleek ook meteen in de wedstrijd toen bij het uitverdedigen de bal voor ons nogal ongelukkig, via een carambole, voor de voeten van de Donk spits belandde en die schoot de thuisploeg meteen op 1-0. Zo starten we deze wedstrijd meteen met een achterstand. Gaandeweg herstelden we het evenwicht en toen Moira enig mooi de bal uit de lucht plukte en ook enig mooi afwerkte stond de 1-1 verdiend op het bord. De wedstrijd ging mooi op en neer en was helemaal in evenwicht, leuk om zien. De beide ploegen kregen verschillende kansen maar de 1-1 bleef op het bord na het eerste kwart. Onze meisjes moesten misschien iets feller acteren en vooral niet te afwachtend en dit deden ze beter in het tweede kwart. Toen Fien mooi Nienke “in het straatje” stuurde liet ze deze kans niet liggen en trapte ons op een 1-2 voorsprong. Larissa kon ei zo na onze voorsprong verder uitdiepen maar haar kanonskogel stierf helaas op de vuisten van de thuisgoalie, deze actie had zeker een beter lot verdiend. Ook KSK Donk bestookte regelmatig ons doel en er waren meerdere hachelijke standjes maar voorlopig bleven we overeind. Toen we dachten met een voorsprong de rust te halen gingen we alsnog met een achterstand de rust in. Twee keer werd hun middenvelder te veel vrijheid gegund, we stonden erbij en keken ernaar, en tweemaal wist hij verschroeiend uit te halen, dus 3-2 voor Donk bij de rust na een genietbare en sportieve eerste helft.

We waren van plan om de tweede helft met de wind in ons voordeel de wedstrijd naar ons toe te trekken maar het spel werd af en toe wat bitsiger en dit helaas niet altijd in de goede zin van het woord. Eén bepaalde thuisspeler vatte dit een beetje te letterlijk op en op enkele minuten tijd werd Larissa geveld door een slag in het gezicht, vervolgens gooide deze speler enkele onbevoeglijke bewoordingen naar Tooske toen zij hem de bal ontfutselde en tot slot ging hij veel te hard door met een wilde tackle op het onderbeen van Hannah die hierdoor even de strijd moest staken. Waren onze meisjes hierdoor misschien wat van slag waardoor we de tweede helft niet meer in ons spel geraakten en bovendien stonden we er een paar keer wederom echt bij te kijken en niemand die initiatief nam om tegen de bal te trappen. De meisjes dachten dat de andere het wel zou oplossen maar als twee honden vechten om een been loopt helaas de derde er mee heen en in dit geval dus een Donkspeler die zo veel te simpel twee keer kon scoren (4-2 en 5-3). Tussendoor had Nienke, na een mooie steekbal van Xander, de aansluitingstreffer gescoord (4-3). Ei zo na slaagde Nienke er een tweede maal in om de aansluitingstreffer te netten maar helaas staak de doelpaal er een stokje voor en een andere poging belandde centimers naast de verkeerde kant van de paal. Ook de thuisploeg bestookte regelmatig ons doel en toen we alles op alles zetten en iedereen naar voren stuurden om toch nog wat aan onze achterstand te doen werden we helemaal uitgeteld door een scherpe counter van de thuisploeg die zo de 6-3 eindscore op het bord plaatsten.

Dit betekende meteen de eerste zege van het seizoen voor de thuisploeg en als we eerlijk zijn met onszelf moeten we durven toegeven dat deze zege meer dan terecht was omdat we eigenlijk de ganse wedstrijd (en vooral de tweede helft) het goede spel van de voorbije weken niet konden doortrekken en er ook vaak te afwachtend en niet doortastend genoeg werd opgetreden. Dus bij deze felicitaties aan KSK Donk met hun eerste overwinning dit seizoen.

Als we er volgende week tegen ons zwarte beest Wuustwezel iets of wat een wedstrijd van willen maken zullen we toch uit een ander vaatje moeten tappen maar we hebben nu nog een week en twee trainingen om onze kopjes terug leeg te maken en scherp te staan tegen zaterdag en zo Wuustwezel te laten zien dat wij ook beter kunnen dan dat we de vorige twee wedstrijden tegen hen tentoon spreiden.

Onze frustraties en ontgoochelingen spoelden we dan maar door op de spaghetti avond ten voordele van de KFC Meer jeugd en zo gingen we toch nog met een tevreden gevoel huiswaarts.

De ploeg : Hayley, Hannah, Lore, Tooske, Moira, Larissa, Jana, Fien, Nienke, Xander, Rinse en Jayden.