U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: Eendracht Zoersel B - KFC Meer (speeldag 27 op 11-04-2015)

Eindstand: Eendracht Zoersel B 11 - 0 KFC Meer

Vandaag de verplaatsing naar de jongens van Zoersel waar we normaliter de jongens van Zoersel B partij hadden moeten geven. We keken dan ook,net zoals de vorige keren, uit naar een leuke pot voetbal. Vandaag stonden er sinds enige tijd nog eens alleen meisjes op het wedstrijdblad. Alleen Caitlin moest nog geblesseerd verstek geven. De laatste keer dat we Zoersel normaal partij hadden moeten geven was in de krokusvakantie en toen moest onze tegenstander helaas forfait geven wegens te veel vakantiegangers en dit euvel, ditmaal in de paasvakantie, leek zich te herhalen. Om niet wederom forfait te moeten geven speelde Zoersel vandaag met een mix van A en B spelers waar de balans toch wel naar de A spelertjes overhelde. De coach van Zoersel wist me ook te vertellen dat verschillende van deze spelers deel uitmaken van de VACLA-selectie en dat Zoersel A ook de halve finales van de VACLA-beker betwist, dus was het ook niet verwonderlijk dat onze meisjes de eerste helft vooral in snelheid van uitvoering werden afgetroefd door de vinnige thuisspelertjes. Zoersel speelde bij wijlen prachtig voetbal met doorsteekpasjes, mooie combinaties, kortom totaalvoetbal van de bovenste plank. Zelfs de keeper speelde constant mee zodat onze meisjes in het spel ook nog tegen een overtal stonden en dus constant moesten verdedigen wat ze dan ook naar best vermogen deden maar de echte scherpte van de voorbije weken was er de eerste helft toch niet. Ze konden helaas niet verhinderen dat er met een 9-0 ruststand even op adem kon worden gekomen in het kille en winderige Zoersel.

De tweede helft zaten onze meiden veel beter in de wedstrijd ook al moesten ze nu ook nog eens tegen een sterke wind opboksen en het derde kwart kon zelfs de 0 gehouden worden tegen dit sterke Zoersel, chapeau voor onze meiden. Zelf konden we nu ook af en toe gevaarlijk worden en een schot van Nienke miste maar net de kruising en ook Larissa vond de vuisten van de thuisdoelman op haar weg toen ze mooi uithaalde. De meisjes lieten hun kopjes wederom niet hangen en streden voor elke meter met alles wat ze in zich hadden ! In het vierde kwart moesten we nog 2 doelpunten incasseren zodat er uiteindelijk een 11-0 eindscore op het bord kwam te staan. En voor het overige verijdelde doelvrouw Hayley ook nog verschillende doelpunten door gepast in te grijpen.  We waren in het vierde kwart wederom dicht bij de verdiende eerredder maar Lore haar schot miste ook helaas nipt het doel, dit zelfs tot teleurstelling van de thuissupporters die onze meisjes graag een doelpuntje hadden gegund !

We moeten ons deze zware nederlaag zeker niet te veel aantrekken want de meeste U10 ploegen zouden zich de tanden stuk bijten tegen deze sterke ploeg.

Alle meiden gaven alles wat ze in zich hadden met toch, zonder iemand tekort te doen, een speciale vermelding voor Lore die vandaag haar goede spel terugvond en zich wederom weerde als een echte roze duivel en vooral Moira die vandaag liet zien dat ze heus haar vrouwtje wel kan staan als mid mid en ook bewees dat ze heus wel de duels kan en durft aangaan, dit is de Moira die we graag iedere week willen zien en onze kleine aanmerkingen en aanwijzingen van de voorbije weken waren dan ook positief bedoeld enkel met de bedoeling om haar beter te maken want dat zij het voetbal in zich heeft staat buiten kijf !

Na de wedstrijd stak het merendeel van onze meiden zich meteen in chiroplunje om het chiroweekend onveilig te gaan maken op de spelnamiddag en de kinderfuif ! Hopelijk hebben ze daar de nederlaag van hun af kunnen spelen en dansen maar dat zal wel zonder problemen gelukt zijn, onze meiden kennende.

Deze week nog tweemaal trainen, één gewone training en één techniektraining zodat we volgende week onze laatste wedstrijd optimaal kunnen betwisten tegen de jongens van Exc. Essen, we kijken er al naar uit.

Den delege was van plan om nog even SNEL zijn centjes te gaan innen in de plaatselijke KFC Meer kantine maar SNEL werd toch niet zo snel en de les van vandaag is dat te veel bier op een lege maag (zonder eten) toch niet zo een strak plan is en beter in de toekomst kan vermeden worden.

Tot de volgende.

De ploeg van vandaag : Hayley, Hannah, Sophie, Lore, Tooske, Moira, Kato, Larissa, Fien, Jana en Nienke.