U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: KFC Meer - Exc. Essen (speeldag 28 op 18-04-2015)

Eindstand: KFC Meer 2 - 10 Exc. Essen

Vandaag de laatste match van het seizoen tegen de jongens van Exc. Essen waartegen we de laatste keer met 2-6 verdiend wisten te winnen. Om vandaag niets aan het toeval over te laten en het seizoen in schoonheid proberen af te sluiten besloten onze meiden gisterenavond op afzondering te trekken naar het zwembad om deze match in alle ernst voor te bereiden. Daar werden onze meiden door twee van onze bezielsters van onze meidenploeg T1 Petra en mama Tracy (ex-coach) getrakteerd op frietjes en een leuk zwemfeestje. Ook T2 Liesbeth en mezelf financierden dit uitje met veel plezier mee om het superleuke en zeer geslaagde seizoen op passende wijze af te sluiten. Nadien hoorden we dat Petra en Tracy enkele flessen wijn soldaat hadden gemaakt wat meteen de gepeperde rekening kan verklaren J. Enkele die-hards (Larissa, Hayley en Moira) hadden deze week nog een mini-stage achter de rug en na het aanhoren van de uitsluitend positieve reacties was dit driedaags voetbalkamp blijkbaar een groot succes.

Bij het betreden van het veld van onze tegenstander dachten we toch wel enkele andere jongens dan de voorgaande wedstrijd te zien want bij de voorgaande wedstrijd telde Essen heel wat afwezigen, dus een eitje zou het zeker niet worden. Blijkbaar had de ministage en zwemfeestje bij vooral doelvrouw Hayley alle energie uit haar lichaam gezogen want het eerste kwart was ze helemaal niet bij de les en was ze een schim van de goede Hayley van dit seizoen en stonden we 0-4 in het krijt door toch minstens 3 zeer vermijdbare doelpunten die Hayley in normale omstandigheden zonder grote problemen zou kunnen verijdelen. Ook de rest van het team draaide vierkant en dit was één van onze minste wedstrijden sinds een hele tijd. Het tweede kwart was er een lichte beterschap bij zowel Hayley (heel actief werd het vandaag niet meer) als de rest van de ploeg waar te  nemen. Wij kregen ook verscheidene grote kansen maar als het tegen zit zit het tegen en zo stierf een bal van Nienke op de binnenkant van de paal en terug het veld in en kwam ook Moira een drietal keren in een goede scoringspositie maar het was telkens net niet. De laatste keer deed Moira nochtans alles perfect toen ze alles en iedereen passeerde, keeper incluis, maar de bal met haar mindere linker nest naast de verkeerde kant van paal voorlangs stuurde (te wijten aan haar “chocoladebeen” volgens papa Peter). We moesten nog 1 doelpuntje incasseren en zo konden we met 0-5 de kleedkamer opzoeken om te proberen beter voor de dag te komen in de tweede helft.

In de tweede helft ging Fiebe(?) bij Essen in de spits spelen en hij was constant een gesel voor onze verdediging vermits hij zeer behendig met de bal overweg kon ondanks de uitmuntende partij van vooral Sophie in de verdediging. Hij scoorde dan ook de 0-6 vooraleer we toch de eer konden redden. Weer ging Moira, net zoals de eerste helft, op wandel doorheen de Essense verdediging en ditmaal bewees ze dat ook haar chocoladebeen best wat kwaliteit bezit en deponeerde ze mooi met haar linker de bal in het vijandige doel, 1-6. We probeerden nog meer doelpunten te maken maar ook de Essense laatste man speelde een puike partij en bezorgde ons speerpunt Nienke een lastige namiddag. We gingen dan ook met een 1-7 achterstand het laatste kwart in. De activiteit van doelvrouw Hayley bleef op een laag pitje staan en ze moest nogmaals drie doelpunten incasseren waarvan er weer enkele zeker en vast te vermijden waren, maar het was vandaag haar dagje niet, dit tot grote paniek van papa Frank die vreesde dat haar activiteit er dan misschien later op de dag thuis in volle glorie zou uitkomen net nu hij er de rest van de dag alleen voorstond vermits vrouwlief Tracy Breda onveilig aan het maken was op een vrijgezellenfeest. Het orgelpunt en laatste doelpunt van dit seizoen was dan toch nog voor Nienke die zo de 2-10 eindscore op het scorebord trapte, een mooie en vooral verdiende overwinning voor het immer sympathieke Exc. Essen.

Zo kunnen we concluderen dat deze laatste wedstrijd voor onze meiden dan ook gecatalogeerd kan worden als een typische eindeseizoenswedstrijd …

De meiden die vandaag de grasmat betraden waren : Hayley, Hannah, Sophie, Lore, Tooske, Larissa, Fien, Jana, Moira, Kato, Nienke en Mirte.

Nu de laatste match gespeeld is kunnen we de balans opmaken van het tweede seizoen met onze meiden, en die balans is zeker toch wel positief. Nadat we vorig jaar éénmaal wisten te zegevieren konden we dit seizoen drie keer victoria kraaien. Daarnaast hadden we ook nog verschillende wedstrijden waar we maar nipt het onderspit moesten delven. Uiteraard waren er ook mindere prestaties maar dat is bij elke ploeg zo. Kortom, een positief gevoel overheerst en we kunnen dan ook met vreugde mededelen dat we een derde seizoen met onze meiden gaan aanvangen en dat het contract met onze twee supertrainsters Petra en Liesbeth na lange en zware onderhandelingen (vooral op financieel vlak) werd verlengd. Vermits den delege zijn lot aan beide dames had verbonden zal ook hij nog een jaartje trachten alles in goede banen te leiden.

Op het thuisfront scoorde den delege ook zeer goede punten door fris en monter, en veel vroeger als verwacht, te verschijnen.

Nu vrijdag op de familiedag, tijdens de traditionele afsluiter van het seizoen, zullen onze meiden hun mama’s en/of papa’s het vuur aan de schenen leggen en daarna moeten we nog 1 tornooitje afwerken te Lentezon en dan kan de riem er definitief af voor een paar maanden.

Ook den doodle voor het jaarlijkse eet-en drankfestijn van de ouders deed ondertussen goed zijn ronde en er zal dan ook eerstdaags een datum geprikt worden voor dit leuke uitje zodat onze opgespaarde pot ook soldaat kan gemaakt worden zodat iedereen vanaf augustus terug met een propere lei kan starten.

Tot volgend seizoen.

De delege.