U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: Wuustwezel - KFC Meer (speeldag 5 op 04-10-2014)

Eindstand: Wuustwezel 11 - 2 KFC Meer

Op deze warme zaterdag moesten onze meisjes de korte verplaatsing maken naar Wuustwezel. Daar aangekomen werd T2 Liesbeth al meteen de levieten gelezen door een knorrelige “inkommijnheer” die met boze woorden sprak : “ hey, gij daar, mutte gij ni betalen?”. Nadat we deze man op een vriendelijke manier duidelijk maakten dat wij twee trainers en één afgevaardigde in ons midden hebben mochten we toch verder. Vervolgens was er verder niemand te bespeuren om ons naar de juiste kleedkamers te begeleiden wat uiteindelijk aan de achterkant van de hoofdtribune bleek te zijn. Daar bovenop kwam dan ook nog eens dat onze meisjes vandaag al van voor de wedstrijd blijkbaar niet de juiste focus hadden, dus de voorbereiding was vandaag alles behalve ideaal.

Dit vertaalde zich dan ook de ganse wedstrijd op het veld. We speelden vandaag één van onze slechtste wedstrijden sinds lang. We kunnen gerust van een complete off-day spreken. Overal kwamen we tekort of acteerden we te aarzelend, er werd meer half tegen de bal getrapt dan vol, en meer dan de helft van de ploeg kloeg over pijntjes allerhande (hoofdpijn, buikpijn, pijn aan een vinger en nog veel meer) en meer dan de helft wou dan ook liever op de bank dan op het veld…..

Dit is helaas niet de juiste spirit om een voetbalwedstrijd aan te vatten en te betwisten.

Was het warme weer de boosdoener? Waren de meisjes al met hun gedachten bij de kermis? Wie zal het zeggen….

Feit is dat we bijna de hele wedstrijd achter de feiten aanholden en met een 5-0 achterstand gingen rusten. Ook wij kregen af en toe wat kansjes, vooral via Moira, maar zij kreeg de bal voorlopig nog niet in het vijandelijke doel.

Na de rust kregen we al meteen de 6-0 om de oren via een afgeweken bal maar toen was ons moment toch gekomen en kon Moira de eerredder scoren, 6-1. Wuustwezel bleef de toon voeren en zij teerden vooral op enkele sterke individuen, vooral hun linkerflankspeler Jules was gedurende de hele wedstrijd een kwelduivel voor onze meisjes. Uiteindelijk verloren we deze wedstrijd met 11-2 en konden we dus via Nienke nog een tweede maal tegenscoren.

Enkele mama’s kozen er vandaag voor om hun zoonlief te gaan aanmoedigen in de derby tegen Minderhout en we konden ze geen ongelijk geven. De supporters die er toch waren zullen ongetwijfeld, net als de technische staf, een frustrerende middag hebben beleefd.

Ook het respect voor onze meisjes was door de jeugdige supporters van Wuustwezel tijdens, en de jongens van de tegenpartij na de wedstrijd, ver te zoeken. Uit de bezoekende kleedkamer kwamen er gezangen en woorden die we hier maar niet zullen publiceren. In feite moeten we ons hier  niets van aantrekken maar een beetje respect voor onze meisjes die elke week dapper de strijd aangaan met jongens is toch wel op zijn plaats.

Toch wensen wij hen proficiat met hun overwinning !

Na de wedstrijd konden onze meiden zien dat meisjes wel degelijk goed kunnen voetballen toen ze nog even een stukje van de wedstrijd tussen de dames van Wuustwezel en Club Brugge konden meepikken.

Nu kan voor onze meisjes en trainsters de focus even op de kermis en daarom zal de training van maandag dan ook geschrapt worden  zodat T1 Petra de beest kan gaan uithangen zoals ze het zelf zo mooi verwoordde.

De meiden worden terug verwacht op woensdag om 18.00u voor de training om ons voor te bereiden op de clash met Zoersel B aanstaande zaterdag. Afgaande op de resultaten van Zoersel B moet dit mogelijks een spannende en hopelijk gelijkopgaande strijd worden.

Om toch met een positieve noot te eindigen wil de technische staf en de hele ploeg ook Kato nog een dikke proficiat wensen met haar glorieuze overwinning tijdens de scholenveldloop verleden week ! We hebben dan toch nog een winnaar in ons midden !

De ploeg : Caitlin, Sophie, Hannah, Lore, Tooske, Larissa, Stefanie, Kato, Moira, Nienke en Hayley.

Den délégé.