U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: KFC Meer - Eendracht Zoersel B (speeldag 6 op 11-10-2014)

Eindstand: KFC Meer 5 - 10 Eendracht Zoersel B

Frank De Boosere liet ons vandaag serieus in de steek. Waar hij aankondigde dat het een aangename lentedag zou worden met kans op een buitje viel de regen voor en tijdens de wedstrijd met bakken uit de lucht. Gelukkig konden de trainsters en délégé beroep doen op wat paraplus van onze trouwe supporters, dank je wel hiervoor. Voor onze trainsters bracht dit niet echt veel zoden aan de dijk want zij zagen er al uit als verzopen waterkiekens. We wisten vooraf dat Zoersel van ons kaliber was dus we waren vast van plan om vandaag ons beste beentje voor te zetten.  Helaas stond ons spelsysteem het eerste kwart niet op punt en we werden verrast en overrompeld door de bezoekers uit Zoersel die zo tot 0-5 konden uitlopen, van een opdoffer gesproken! Bij enkele tegendoelpunten zag doelvrouw Caitlin er niet echt gelukkig uit maar dit was mede te wijten aan het glibberige veld waardoor de bal hard doorschoof. Ook mogen we niet vergeten dat zij nog maar enkele weken het keepersvak aan het leren is en zij al bewezen heeft dat zij zeker potentieel heeft om een goede doelvrouw te worden.

Na enkele tactische omschakelingen, o.a. Moira op de mid mid positie kwamen we beter in ons spel en waren we nu zeker de evenknie van Zoersel. Dit resulteerde ook in twee doelpunten van Nienke die hiermee haar torinstinct terugvond. Ook Zoersel kon nog drie maal de weg naar de netten vinden zodat we met een 2-8 ruststand de warmte en droogte konden gaan opzoeken.

Na een truitjeswissel kwamen onze meisjes in de tweede helft onder een heel ander gedaante op het veld. Ze drukten Zoersel terug en waren nu gelijkwaardig aan onze tegenstander en haalden misschien wel lichtjes de bovenhand. Dit resulteerde wederom in twee doelpunten van onze spits Nienke die hiermee haar totaal op 4 doelpunten bracht vandaag. Ook kreeg zij nog enkele andere kansen die helaas niet in een doelpunt werden omgezet. Zo kwamen we toch wat dichterbij tot 4-9. We konden zelfs de 5-9 scoren toen Moira de bal met veel gevoel hoog in het doel plaatste. Dit was zeker en vast een bekroning voor de goede wedstrijd van Moira die vandaag andermaal bewees dat zij de mid mid positie zeker moet aankunnen ! Mits nog een beetje meer geloof in eigen kunnen valt hier zeker nog veel meer uit te halen maar wij zijn nu al hartstikke blij met onze nieuwkomer. De papa van Moira (Peter) had wel een hele drukke middag. Met zijn ene oog hield hij dochter Moira goed in de gaten en met zijn andere oog trachtte hij vrouwlief Constance te volgen terwijl zij een gooi deed naar de bloementuil tijdens de koers ! Helaas was ons haar uitslag tijdens het schrijven van dit verslag nog niet bekend.

Het orgelpunt van deze wedstrijd was voor de jongens van Zoersel die de einduitslag van 5-10 op het scorebord konden plaatsen. We kunnen dus  wel zeggen dat we de tweede helft wonnen met 3-2 J. Dikke proficiat aan de spelers en begeleiders van Zoersel voor deze zeer sportieve en leuke wedstrijd. Het beloven nog 3 spannende en leuke duels te worden de komende maanden.

Positief was vandaag zeker en vast dat de meiden na ons desastreuze eerste kwart het kopje niet lieten hangen maar daarna zeker lieten zien dat zij ook goed kunnen voetballen !

Na de wedstrijd was het weer aangenaam vertoeven in de warme kantine van de KFC Meer.  Er was zelfs een vrouwelijke supporter die haar man een travestiet noemde… Den délégé moest dit leuke gezelschap noodgedwongen even verlaten vermits dochterlief geen broek bleek bij te hebben. Bij het naar huis lopen ging ondergetekende nog bijna onderuit op het zompige veld maar gelukkig heeft niemand dit opgemerkt J.

Terug aangekomen in de kantine werd hij wederom niet gespaard toen

een andere vrouwelijke supporter verkondigde dat zij wel twee délégés tussen haren boterham kon leggen….

 

En als klap op de vuurpijl werd den délégé ook nog eens in de steek gelaten door deze supporters en T1 Pietje die zo nodig haar broek moest gaan wassen.

 

Gelukkig zaten de heren Van Gils en Nicolay weer op hun vaste stek aan den toog zodat we toch nog een paar pintjes konden nuttigen. Ook werden hier plannen gesmeed om de vrouwkes te overtuigen zodat dit gezelschap samen naar de voetbal van de eerste ploeg zou kunnen gaan later op de avond.

 

Of deze plannen ook werkelijk tot uitvoer zouden gebracht kunnen worden was bij het ter perse gaan van dit verslag nog niet bekend….

 

De ploeg voor vandaag :

 

Caitlin, Hayley, Hannah, Sophie, Lore, Tooske, Larissa, Fien, Stefani, Moira, Kato en Nienke.

 

Den délégé.