U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Exc. Essen - KFC Meer (speeldag 7 op 18-10-2014)

Eindstand: Exc. Essen 10 - 2 KFC Meer

Vandaag de aartsmoeilijke verplaatsing naar Exc. Essen waar ieder team tot nu toe de tanden op had stuk gebeten. De jongens uit Essen halen week voor week monsterscores en staan eigenlijk niet op hun plaats in deze reeks van niveau 1 (lager dan gemiddelde). De reden hiervoor is dat men hun niveau niet goed kon inschatten bij aanvang van het seizoen nadat in het tussenseizoen 3 spelertjes van deze ploeg door hogere teams werden weggeplukt (o.a. KV Mechelen).

Bij de opwarming zagen we al dat onze meisjes voor een zeer zware opgave zouden staan. De jongens van Essen knalden tijdens de opwarming zonder enige moeite de bal vanop eigen helft staalhard onder de lat in doel.

Essen had hun ploeg wel een beetje aangepast en zo stond er ook een meisje, dat normaal de U11 vertegenwoordigt mee aan de aftrap.

Voor de wedstrijd hadden we van onze meisjes alleen inzet gevraagd en zeker en vast hun kopjes niet te laten hangen moesten we veel doelpunten incasseren.

Het eerste kwart van onze meisjes was vandaag van uitstekende makelij, veel beter dan de voorbije weken ! De eerste minuten konden we zeker goed meespelen en konden we Essen goed opvangen. Sporadisch konden we zelfs tegenprikken en uit één van deze tegenstoten kon Kato Nienke bedienen die de bal heerlijk overhoeks voorbij de thuisdoelman poeierde, 0-1. Dit was slechts de tweede maal dat de jongens van Essen dit seizoen op achterstand stonden.  Essen was even van slag en hun goede voetbal bleef voorlopig bij goede bedoelingen. Gaandeweg kwam de machine van Essen toch mondjesmaat op gang maar heel de ploeg knokte voor elke meter. Helaas moesten we het eerste kwart toch 3 thuisdoelpunten incasseren waarvan er toch minstens 2 te gemakkelijk werden weggegeven toen onze doelvrouw Hayley enkele doeltrappen in de voeten van een roodzwarte tegenstander trapte. Maar voor de rest keepte Hayley een zeer puike partij !

Ook het tweede kwart bleven onze meisjes op hun elan doorgaan al was het vanzelfsprekend Essen dat de toon voerde. Onze meisjes werkten zich te pletter wanneer het moest, probeerden verzorgd te voetballen als de mogelijkheden zich voordeden en trachten ook nog wat aanvallen in elkaar te boksen. Het tweede kwart moesten we nog 2 doelpunten incasseren en zo gingen we met 5-1 rusten waar we zeer tevreden mee waren !

Het derde kwart was ietsje minder van onze kant maar we bleven strijden tot we er, soms letterlijk, bij neervielen. De verdediging acteerde vandaag stuk voor stuk op hoog niveau en ook Hayley redde meer dan eens de meubelen. Libero Hannah bewees net zoals vorige week dat ze haar goede niveau van vorig jaar heeft teruggevonden na enkele moeilijkere weken. In het derde kwart vond de thuisploeg nog 3 maal de weg naar de netten en was het vooral het meisje van de thuisploeg dat vaak op de goede plaats stond om mooi opgezette aanvallen van Essen af te ronden.

Het vierde en laatste kwart was wederom van een zeer goed niveau. De supporters waren ook in de wolken met de vechtlust en het voetbal van onze meiden en Hilde (mama Lore) was blijkbaar helemaal van haar melk toen ze dochterlief Lore, die weer een dijk van een wedstrijd in de verdediging speelde, toeriep “…ni afpakke ! ni afpakke ! euh afpakke ! afpakke” tot groot jolijt van de overige supporters. Het goede spel van onze meisjes vertaalde zich in nog een Meers doelpunt van Nienke die de thuisdoelman voor een tweede keer kon verschalken. Dit doelpunt was een beloning voor heel de ploeg voor hun geleverde arbeid ! Ook youngster Mirte kon in de tweede helft wat ervaring opdoen en hier kan ze enkel maar beter van worden.

De wedstrijd eindigde in een verdiende 10-2 voor het sterke en supersportieve Exc.Essen ! Proficiat !

Ook de technische staf en supporters van Exc. Essen staken hun bewondering en appreciatie voor onze meisjes niet onder stoelen of banken en de technische staf was gevleid met deze woorden van respect, dank je wel !

Ik ben er zeker en vast van overtuigd dat we met de instelling en het spel dat we vandaag tentoon spreiden dit seizoen, net zoals vorig jaar, één match moeten kunnen winnen zodat onze T1 Petra weer haar befaamde overwinningsdansje kan placeren. Een voorsmaakje wat ons hopelijk nog eens te wachten staat dit seizoen zie je hier :

Helaas zullen we de volgende weken wat moeten puzzelen om een elftal op de been te brengen. De komende twee zaterdagen zijn Stefani en Kato immers uitgenodigd door respectievelijk Steaua Boekarest en FC Lanzarote om te komen testen tijdens hun talentendagen. Ook Sophie zullen we tegen Brecht moeten missen wegens een weekendje zee en Jana kampt momenteel met een blessure. Maar dit zijn zorgen voor later !