U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: Achterbroek VV - KFC Meer (speeldag 8 op 25-10-2014)

Eindstand: Achterbroek VV 3 - 1 KFC Meer

Vandaag de verplaatsing naar Kalmthout waar we de jongens en één meisje van Achterbroek partij moesten geven. Zoals vorige week gemeld zijn Kato en Stefanie gaan testen bij respectievelijk FC Lanzarote en Steaua Boekarest en normaliter moesten we vandaag ook Moira missen wegens familiale omstandigheden.  Groot was dan ook onze vreugde toen we deze morgen fris en monter opstonden en ons e-mail verkeer doornamen en konden vernemen dat Moira haar plannen lichtjes had gewijzigd en toch onze meisjes kon vervoegen door later als gepland naar de familie af te zakken. Van een schitterende mentaliteit gesproken ! Nogmaals dank je wel Moira!!

Van bij aanvang was het een gelijkopgaande strijd met veel middenveldspel en wisselende kansen langs beide zijden. Onze meisjes moesten zeker niet onderdoen voor de boys van Achterbroek. Achterbroek kon tijdens het eerste kwart één van hun kansen verzilveren terwijl voor ons de bal net niet goed wilde vallen of de kansen vooralsnog werden gemist, 1-0 voor de thuisploeg na het eerste kwart.

Het tweede kwart was een kopie van het eerste kwart. Gelijkopgaande en spannende wedstrijd met twee ploegen die elkaar geen duimbreed toegaven maar het was wederom Achterbroek dat een beetje gelukkiger was in de afwerking en wederom één maal de weg naar de netten vond, 2-0 bij de rust.

Tijdens de rust werden onze meisjes nogmaals positief aangespoord dat zij zeker en vast de evenknie waren en dat er hier vandaag zeker wat te rapen viel. De meisjes hadden de boodschap goed begrepen en het derde kwart stond er maar 1 ploeg op het veld, KFC Meer. De thuisploeg kwam niet meer over de middenlijn en kon in het derde kwart geen noemenswaardige kans meer bij elkaar voetballen. Daartegenover stond dat KFC Meer verschillende kansen bij elkaar kon spelen maar het was telkens net niet of de Achterbroekse keeper redde meermaals de meubelen voor zijn ploeg. Uiteindelijk was het Nienke die de ban wist te breken en de aansluitingstreffer kon scoren, 2-1 na het derde kwart, dubbel en dik verdiend !

Het vierde en laatste kwart werd het terug een gelijkopgaande strijd met kansen en mogelijkheden langs beide zijden. De bal viel één keer goed voor Achterbroek en zo kon de thuisploeg wederom uitlopen tot 2 doelpunten verschil, 3-1. Nog gaven onze heldinnen niet op maar het geluk stond vandaag echt niet aan onze kant want de aansluitingstreffer van Nienke stierf helaas op de binnenkant van de paal en de bal ging al dan niet over de lijn. Volgens onze supporters die achter het doel stonden was het doelpunt maar volgens de scheidsrechter niet, dus geen 3-2 helaas.

Zo verloren we deze superspannende strijd eervol met 3-1 waar een gelijkspel of zelfs een Meerse overwinning zeker en vast tot de mogelijkheden had behoord moest Dame Fortuna een geelzwart truitje hebben aangehad vandaag.

Vandaag geen individuele uitblinkers maar werkelijk alle 11 de meiden speelden vandaag grandioos. Hayley en Caitlin keepten ieder een helft met heel veel bravoure, de verdedigers Hannah, Lore, Sophie en Tooske bewezen andermaal dat onze verdediging de laatste weken zeer goed in elkaar steekt, de middenvelders Moira, Larissa, Fien en Jana speelden allen een dijk van een wedstrijd en ons speerpunt Nienke werkte zich vooraan weer te pletter ! Zo moest  bv. ook verdedigster Sophie het laatste kwart als mid mid depanneren toen Moira echt wel hoogdringend naar het familie-uitje moest.

Vandaag bewezen we wederom dat we de laatste weken in een positieve flow verkeren. De heenwedstrijd moesten we immers nog met 1-11 de duimen leggen tegen deze ploeg.

Bij deze ook proficiat aan de jongens en één meisje van Achterbroek met hun zege. Wij zullen maar denken en hopen, derde keer goede keer en kijken dan ook al hoopvol uit naar de volgende ontmoeting met Achterbroek.

Na de wedstrijd trakteerde T2 Liesbeth onze meisjes met chips en de supporters met overheerlijke chocolade truffels om zo haar verjaardag eerder deze week nogmaals extra in de verf te zetten, dank je wel hiervoor en nogmaals proficiat !

Volgende week wordt het weer puzzelen geblazen tegen de jongens van Brecht daar we naast Kato en Stefani dan op de koop toe ook Sophie zullen moeten missen wegens een weekendje zee. Hopelijk blijven de overige meisjes gezond en heel deze week zodat we toch aan voldoende vrouwschappen gaan geraken.

 Den délégé.