U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Meer - Mariaburg (speeldag 13 op 23-11-2014)

Eindstand: Meer 3 - 1 Mariaburg

De wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 werd door heel wat volk gevolgd. Mariaburg had nog maar 7 tegendoelpunten, wat dus een hele opdracht werd om er hier enkele bij te voegen.

De eerste helft startte gretig, en al na 5 minuten was Glen Verpoorten dicht bij de openingstreffer, maar zijn kopbal ging naast het doel. De eerste helft ging flink op en neer, maar beide ploegen gaven niets weg. In minuut 27 kwam een lange bal van doelman Sven Van Der Auwera bij Koen Koyen terecht, die hem vervolgens tot bij Steven van de Vreede bracht maar die trapte de bal naast het doelkader. In de fase daaropvolgend was Steven weer dicht bij een goal maar zijn kopbal vond de weg naar de netten niet.
Vijf minuten later leek Mariaburg de voorsprong te nemen, maar hun doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Zo kwam de pauze er aan na een doelpuntloze eerste helft.

De tweede helft was nog maar amper op gang gefloten of Mariaburg kwam na een snelle combinatie op voorsprong ('46 0-1). De KFC-spelers lieten hun hoofden niet hangen en gingen vol in de tegenaanval. De laatste 25 minuten waren volledig geel-zwart. Een vrijetrap van Wout werd nog gered door de bezoekende doelman, maar enkele minuten later bracht Pieter Voeten met een kopbal op corner het scorebord weer op gelijke hoogte (75' 1-1). De KFC ging nog vol op zoek naar de winning-goal, maar moest tot minuut 89 wachten tot Koen Koyen de bal laag in doel kon schuiven nadat hij eerder enkele verdedigers uitkapte in de 16 (89' 2-1). Diep in blessuretijd kon Rachid Moesant de kers op de taart zetten met de derde Meerse goal van de middag na een geweldige inspanning van Steven van de Vreede (94' 3-1).

Zo werd de topper gewonnen en blijft de KFC aan de top van het klassement pronken, met 1 puntje voorsprong op Zoersel en Schoten, 2 puntjes op Merksem en 3 op Mariaburg.