U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Meer - Maria T. Heide (speeldag 15 op 07-12-2014)

Eindstand: Meer 2 - 1 Maria T. Heide

Op deze grijze zondag, met een snijdende wind en enkele vallende waterdruppels, werd deze voorlaatste wedstrijd voor de winterstop tegen Maria Ter Heide gespeeld. Kernspeler Marijn Van Gastel viel deze week uit na een verkeersongeval en zal voor lange tijd onbeschikbaar zijn, veel beterschap toegewenst Marijn! Zijn plaats op de bank werd vervangen door U21-doelman Joey Rombouts.

De wedstrijd begon in mineur voor de KFC. Na 7 minuten tackelde Niels Aerts de bal weg voor de voeten van een bezoeker, de bal werd in de grote rechthoek met de handen genomen door onze doelman Sven Van Der Auwera. De scheidsrechter zag hierin een terugspeelbal en floot dus fout (betwistbare fase). De vrije trap die hierop volgde werd in de rechterhoek geplaatst en zo kwam Maria-Ter-Heide al snel op voorsprong (7' 0-1). De KFC probeerde zich snel te herpakken, al was dit niet altijd makkelijk. Ben 'Cel' Aerts was nog dicht bij een doelpunt ('20) maar op de gelijkmaker moesten de supporters wachten tot minuut 34. Een vrije trap van Wout Janssens werd in het pak gedropt, waarna Ben hem voor doel kopte en Glen Verpoorten enkel maar had in te tikken (34' 1-1). Enkele minuten later was er bijna de voorsprong, een trap van Ben werd gelost, maar de bezoekende doelman kon nog net beletten dat Nick Sprangers (eerste keer in de basis) met de bal aan de haal kon. Zo konden de supporters zich met een gelijkspel gaan verwarmen aan iets warms.

De tweede helft startte vrij gesloten, en er moest tot minuut 61 gewacht worden op een eerste echte doelkans. Met een lob probeerde de bezoekende aanvaller Sven te verschalken, maar de bal viel een kleine meter naast het doel. Enkele minuten later was er een prima combinatie waarin Glen Verpoorten de bal tot bij Koen Koyen bracht, die op zijn beurt een perfecte voorzet afleverde die net over werd gekopt door Nick Sprangers. De actie die hierop volgde was Greg Carrasquet dichtbij een doelpunt, maar zijn kopbal ging naast. In minuut 72 leek de voorsprong een feit, maar Rachid Moesant stond offside toen hij een voorzet van Koen Koyen tegen de netten plaatste. Even later was het dan wel raak. Bij een hoekschop was het Pieter Voeten die het hoogst klom en de bal in doel kon koppen ('79 2-1). Daarna waren het nog enkele minuten bibberen (letterlijk en figuurlijk) tot het einde, en was het de ingevallen Tom Verheyden die nog het dichtste bij een doelpunt kwam, maar zijn bal ging voorlangs ('95).

Een moeilijke wedstrijd voor beide partijen die in het voordeel van de thuisploeg werd beëindigd. Zo kunnen de KFC-spelers en supporters zich opmaken voor de laatste wedstrijd van 2014, volgende week thuis tegen Broechem om 14u30, voorafgegaan door KFC Meer Culinair. Alle supporters op post om het jaar mooi af te sluiten!