U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: FC Merksem - Meer (speeldag 19 op 18-01-2015)

Eindstand: FC Merksem 2 - 2 Meer

In deze topper van de zeventiende speeldag nam Merksem de betere start en we hadden serieus problemen met de snelheid van hun beide vleugelspelers. Tot net voor het half uur kon Sven met enkele mooie tussenkomsten zijn netten ongeschonden houden maar na een zoveelste snelle combinatie op de zijkant kon Taneo een voorzet binnenkoppen(25'/1-0). De K.F.C. werd nu sterker, men begon elkaar te vinden en we zagen enkele fraaie combinaties op de mat gelegd worden en doelman Hagens moest alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. Bij één van die combinaties kwam Steven alleen voor de doelman en was het voor hem een koud kunstje om de bal in het netje te deponeren(35'/1-1). We bleven bij het begin van de tweede periode op dit elan doorgaan en Rachid miste op een haar na de voorsprong(46') maar ook aan de overkant werd een doelkans onschadelijk gemaakt(47'). Onze jongens legden nu een verschroeiend tempo op de mat en de voorsprong hing in de lucht. Op het uur slalomde Steven op snelheid door de lokale verdediging en kon enkel foutief afgestopt worden, bij de toegekende strafschop nam hij zelf plaats achter de bal en joeg het leder onhoudbaar tegen de netten voor zijn 15é van het seizoen(60'/1-2). De geleverde inspanningen eiste een beetje zijn tol en dank zij enkele geslaagde vervangingen bij de thuisploeg kwamen Merksem terug in de wedstrijd maar onze verdediging onder leiding van Sven hield vrij goed stand. Na een individueel foutje kwam Luyten alleen voor doel en werkte beheerst af(75'/2-2). Het werd nu nog een kwartiertje bibberen maar de beste kans was nog voor Rachid die een opgelegde kans niet kon afwerken (90').

De wedstrijd werd een aangenaam kijkstuk en er waren kansen bij de vleet te bewonderen, er werd voor elke morzel grond gestreden en de duels waren dusdanig hard maar fair, winnaar van de dag werd echter Zoersel dat in de rangschikking twee punten verder uitloopt en ook in de periodestand springen zij over de K.F.C. Meer.

De ploeg:

Sven Van Der Auwera - Pieter Voeten - Niels Aerts(87' Florian Koyen) - Glenn Verpoorten - Nick Sprangers - Wout Janssens - Ben Aerts - Koen Koyen - Rachid Moesant - Steven Van De Vreede - Wouter Laurijssen.

JL.