U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: Meer - ZW Eendracht Kessel (speeldag 20 op 25-01-2015)

Eindstand: Meer 2 - 0 ZW Eendracht Kessel

Ondanks de sneeuw van zaterdagochtend, gingen de wedstrijden van de eerste elftallen toch door. In 3e provinciale A werd enkel Gooreind-Ekeren plaatselijk afgelast. 
Bij de KFC zagen we het wederoptreden van Jelle Vervoort, die na maanden blessureleed terug bij de ploeg was. Door de zwarte outfit van de bezoekers, koos doelman Sven Van Der Auwera vandaag voor een oranje keepersplunje.
 
De wedstrijd startte aan een rustig tempo. Het waren de bezoekers van Kessel die het eerst kwamen dreigen, na een slechte pas in de Meerse defensie, maar Sven redde oog in oog met de Kesselse aanvaller ('11). 
Na deze prik begon de KFC meer aanvallend te denken. Zo kwam de bal bij Rachid Moesant, die de bal voorbij de doelman devieerde en vervolgens de openingstreffer in de netten kon leggen ('19 1-0). Vanaf nu controleerde de KFC de wedstrijd en maakte Kessel iets te veel kleine foutjes om gevaarlijke tegenstoten uit te delen.
 
Na de koffie zagen we zowat het zelfde scenario. De KFC kwam vaak dreigen, maar tot afwerken kwam men nooit. De enkele keren dat Kessel kwam dreigen, stootten ze op de verdediging die vandaag geen steken liet vallen. In minuut 69' is Wouter Laurijssen heel dicht bij het 2e doelpunt, maar zijn uithaal gaat een kleine meter naast. Diezelfde Wouter ligt 10 minuten voor tijd aan de basis van het tweede geel-zwarte doelpunt. Hij werd een 10-tal meter over de middenlijn 'omvergemaaid' door een bezoekende speler. De vrije trap die hierop volgde werd door Wout Janssens voor doel geslingerd en door dezelfde Wouter Laurijssen in doel gekopt ('81 2-0). Naarmate het einde naderde kwam Kessel nog een aantal keer dreigen maar verder dan de grote rechthoek kwamen ze niet.
 
Zo is het nieuwe jaar met 4/6 goed gestart, en naderen we na het gelijkspel van Zoersel terug op 1 puntje van de leider. De KFC staat nu ook met 1 punt voorsprong aan de leiding van de tweede periode.
 
De ploeg:
 
Sven Van Der Auwera,
Tom Verheyden ('87 Niels Aerts), Wout Janssens ('88 Wim Aerts), Jelle Vervoort, Florian Koyen,
Pieter Voeten, Wouter Laurijssen, Nick Sprangers ('85 Robin Koyen),
Koen Koyen, Rachid Moesant en Steven van de Vreede.