U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: Kalmthout - Meer (speeldag 3 op 14-09-2014)

Eindstand: Kalmthout 0 - 2 Meer

Op een aangename zondagmiddag spelen we op het veld van Kalmthout, beide ploegen haalde uit de eerste twee wedstrijden 3 punten. We zagen een zeer sterke start  van de KFC. Al in de eerste minuut krijgt Rachid Moesant een kans, maar deze ging er nog niet in.

Één minuut later is het dan al wel raak. Via een steekbal van Steven van de Vreede komt Rachid alleen voor doel. Hij blijft rustig, gaat naast de keeper en schuift de bal in het mandje, 0-1 (2’).

De sterke start blijft zich doorzetten en dit resulteert in de 7e minuut alweer in een doelpunt. Een perfecte lange bal van Ben Aerts komt bij Steven van de Vreede, deze tikt de bal over de keeper om hem vervolgens in de goal te schuiven, 0-2’ (7’).

Na deze sterke start, mindert het Meerse tempo en komt ook Kalmthout wat meer aan de bal, zonder echt dreigend te zijn. De volgende echte kans noteren we weer op naam van de KFC. In de 25e minuut breekt Steven door op links en brengt Rachid in schietpositie maar deze plaatst de bal naast. Één minuut later krijgt hij de herkansing na een pass van Niels Aerts, maar wederom gaat de bal niet in de goal. In het laatste kwartier noteren we nog 2 kansen voor Kalmthout, maar Sven Van der Auwera heeft geen moeite bij deze ballen.

De tweede helft begint rustiger dan de eerste. Kalmthout plaatst een bal in het zijnet kort na de rust, maar verder blijft het spel even op slot. In de 63e minuut krijgt Wouter Laurijssen een vrijetrap voorgeschoteld vanop een 20-tal meter, maar deze plaatst hij een dikke meter naast. In de 75e minuut is Kalmthout gevaarlijk dichtbij een doelpunt, maar Sven pareert de bal. In de tegenaanval komt de bal via een goede actie van de ingevallen Wieland Stinkens bij Steven, maar hij besluit over. Na nog enkele kleine dreigingen langs beide kanten, is de laatste grote kans voor de KFC. Na een goede actie over rechts van Wouter, komt de bal bij de ingevallen Florian Koyen maar hij tikt de bal net naast het doel.

Na een sterke start controleerde Meer de wedstrijd, waardoor doelpunten van Kalmthout uitbleven. Hopelijk kunnen we de volgende weken deze mooie lijn doortrekken.