U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: Maria T. Heide - Meer (speeldag 30 op 26-04-2015)

Eindstand: Maria T. Heide 2 - 2 Meer

Bij deze laatste match van de reguliere competitie, waren er wel wat vaste pionnen afwezig. Maria-ter-Heide moest een goed resultaat neerzetten om niet rechtstreeks te degraderen naar 4e provinciale, en ze waren er dus op gebrand om een goede prestatie op de mat te brengen.

Dit werd in het begin van de wedstrijd ook al snel duidelijk, want het was MtH dat het gretigste uit de startblokken kwam en al meteen veel druk zette op de Meerse defensie. Toch was het de KFC dat het eerste scorebordje mocht omdraaien nadat Steven van de Vreede in de 16 werd neergehaald en de penalty zelf omzette ('15 0-1). MtH was blijkbaar niet echt aangedaan door deze achterstand, want ze bleven voetballen. Dit zorgde in minuut 29 voor de gelijkmaker. Bij een aanval van de thuisploeg werd de bal over Sven Van Der Auwera geplaatst en die kon de bal niet meer genoeg aanraken om deze uit doel te houden ('29 1-1). De KFC probeerde nog een tegendoelpunt te prikken, maar een plaatsbal van Steven werd nog goed gered door de thuisdoelman ('41). Op slag van rust was het dan toch nog de thuisploeg die met een voorsprong koffie kon gaan drinken met een kopbalgoal van de plaatselijke kapitein ('44 2-1).

Tijdens de rust werden de kopjes goed bij elkaar gestoken, want de voorsprong van MtH werd al na 5 minuten in de tweede helft weggewerkt. Pieter Voeten legde de bal met de kop klaar voor Jef Swaenen die enig mooi afwerkte ('50 2-2). Jef was in minuut 65 ook nog dichtbij zijn 2e treffer maar zijn plaatsbal werd niet verzilverd. De KFC probeerde nog een paar keer aan te zetten. Zo viel een corner van Rachid Moesant op de deklat en kwam we nog enkele malen gevaarlijk opzetten. Sven Van Der Auwera hield aan de overkant zijn netten in de 2e helft zuiver. Zo eindigde deze laatste wedstrijd van de competitie in een 2-2 gelijkspel.

Met 55 punten, de tweede periodetitel en een mooie 4e plaats op zak, kan de KFC nu rustig toewerken naar de eindronde voor promotie naar 2e provinciale. Een zeer knappe prestatie dit seizoen!