U bekijkt het archief van 2014-2015Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: K. Borsbeek SP - Meer (speeldag 8 op 19-10-2014)

Eindstand: K. Borsbeek SP 2 - 1 Meer

We maakten de verplaatsing naar Borsbeek, wat niet dicht bij deur is.
Ze stonden met 4 punten op de voorlaatste plaats, wat op papier een haalbare kaart leek, draaide echter uit op een sisser.

De match begon zeer gesloten, maar de eerste kans was wel voor de KFC met een afgekeurd doelpunt voor Jef Swaenen in de 8e minuut. Toen al bleek dat de wedstrijd geen gemakkelijk hapje zou worden, want enkele minuten later moest Sven Van der Auwera al oog in oog met de plaatselijke aanvaller voor redding zorgen.
De wedstrijd ging verder op dit elan, maar echte uitgespeelde kansen zagen we niet, vaak door slordige passes.

Op het halfuur zagen we dan een mooie actie, via Wouter Laurijssen kwam de bal bij Rachid Moesant, maar de bal werd in laatste instantie in corner gewerkt. Enkele minuten later kwamen we dan weer goed weg bij een aanval van Borsbeek, die eindigde op het doelhout. Net voor de pauze komt de KFC dan op voorsprong. Na een corner van Borsbeek, leidde Wout Janssens de counter in, en kwam de bal via Rachid bij Steven Van de Vreede die de keeper omzeilde en zijn tiende doelpunt van het seizoen tegen de touwen trapte (44' 0-1).

De voorsprong was van korte duur, want kort na de pauze zagen we een vrijetrap van Borsbeek verlengd worden in doel (49' 1-1).
Veel mooi voetbal zagen we verder niet langs beide kanten. In minuut 64 brak Borsbeek door over rechts, en de goal viel dan ook in hun voordeel (64' 2-1) nadat de KFC meermaals door buitenspel van een doelpunt werd gehouden (soms betwistbaar).

De laatste tien minuten zagen we een heel offensief KFC met Wim Aerts en Pieter Voeten die mee naar het front trokken, maar verder dan een bal in het zijnet van Pieter Voeten na een vrijetrap van Wout, kwam de KFC niet meer (84'). Borsbeek daarentegen kwam nog éénmaal heel dicht bij een derde treffer na een bal op de kruising in de absolute slotfase van de wedstrijd.

Zo eindigde de wedstrijd op een 2-1 verlies voor de KFC, dat na een 18/18 een tweede nederlaag van het seizoen leed. Mede door het verlies van Zoersel, staat Meer nog wel aan de leiding, met 1 punt voor op Mariaburg, en 3 punten voor op Zoersel, Merksem en Gooreind. Volgende week komt Bouwel op bezoek, dat tot nu toe 9 punten haalde. Hopelijk hebben zij na volgende week nog steeds zoveel punten!